Britské úřady otáčí, nákup Activision Blizzardu podle nich neovlivní konzolový trh
Novinka Britské úřady otáčí, nákup Activision Blizzardu podle nich neovlivní konzolový trh

Britské úřady otáčí, nákup Activision Blizzardu podle nich neovlivní konzolový trh

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Stále zbývá odpovědět na otázku cloudového hraní.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) učinil důležitý krok směrem ke schválení plánované akvizice Activision Blizzardu ze strany Microsoftu. Původně došel ve své provizorní zprávě k závěru, že „lze očekávat, že [obchod] povede k podstatnému omezení hospodářské soutěže v oblasti herních konzolí a cloudových herních služeb“. Zatímco otázku cloudového hraní zbývá úřadu stále vyřešit, o konzolový trh se už neobává.

„Po zvážení dalších důkazů jsme dospěli k předběžnému závěru, že [obchod] nepovede k podstatnému omezení hospodářské soutěže v oblasti herních služeb pro konzole. Náklady, které by Microsoft musel vynaložit, aby Call of Duty nevydával na PlayStation, by převážily nad případným přínosem takového rozhodnutí,“ vysvětluje Martin Coleman, předseda nezávislé komise odborníků.

Microsoft rovněž přislíbil vydávání Call of Duty na PlayStation po dobu deseti let a smluvně se zavázal přinést sérii na konzole od Nintenda.

CMA bude podobně jako Evropská komise nadále zkoumat dopad nákupu na cloudové hraní. Microsoft se snaží obavy úřadů vyvrátit nedávnými dohodami s firmami Nvidia, Boosteroid a Ubitus, které poskytují cloudové služby. Rozhodnutí britských úřadů bychom se měli dozvědět 26. dubna.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama