Britské úřady předběžně schválily akvizici Activision Blizzardu
Novinka Britské úřady předběžně schválily akvizici Activision Blizzardu

Britské úřady předběžně schválily akvizici Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

6

Jde o poslední překážku k uzavření obchodu.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) předběžně schválil nákup Activision Blizzardu ze strany Microsoftu. Obchod přitom blokuje jako poslední, v ostatních zemích byla akvizice schválena, ve Spojených státech Microsoft zvítězil v soudním sporu s tamějšími úřady.

CMA vzal v potaz návrh Microsoftu, že prodá streamovací práva v Británii a dalších státech mimo Evropu francouzskému Ubisoftu. „CMA poukázal na dílčí přetrvávající problémy spojené s novou dohodou a Microsoft navrhl nápravná opatření, která by podle předběžného závěru CMA měla tyto problémy vyřešit,“ píše úřad.

„Pozitivní vývoj v procesu přezkumu ze strany CMA nás těší. Předložili jsme návrhy řešení, které podle našeho názoru plně reagují na zbývající obavy CMA týkající se streamování her v cloudu, a budeme i nadále pracovat na získání schválení uzavření před uplynutím lhůty 18. října,“ napsal na twitteru prezident Microsoftu Brad Smith.

Právě do 18. října musí Microsoft obchod uzavřít, z prodlužování termínu by pro něj plynuly další finanční závazky vůči Activision Blizzardu. Zároveň jde o poslední den, kdy může své finální rozhodnutí sdělit CMA. Dorazit by ale mělo už po 6. říjnu, kdy úřad dokončí konzultování akvizice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama