Brutální sci-fi střílečka Valfaris
Valfaris Novinka Brutální sci-fi střílečka Valfaris

Brutální sci-fi střílečka Valfaris

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Nintendo Switch Switch

Nedávná a chválená frenetická akce je nyní skoro za hubičku.

Reklama

V nekonečném pásmu menších a zajímavých her, které pro vás každodenně vybíráme do novinek, jsme ještě nezmínili jeden z pixelartových skvostů v podobě rychlé 2D sci-fi střílečky Valfaris. Tato frenetická akce z bočního pohledu se odehrává daleko ve vesmíru na planetě a citadele Valfaris, kam hlavní hrdina v podobě bojovníka Theriona přilétá pomstít se za skutky arcizáporáka hry, čímž je jeho zlý otec a ukrutný vládce citadely plné hnusných netvorů.

 

Brutální sci-fi střílečka Valfaris

 

Valfaris na první dobrou evokuje sérii Metal Slug, ale oproti ní je daleko temnější a hororovější. A navíc je to pouze hra pro jednoho hráče v níž se nedá kooperovat. Za Valfarisem stojí americký vývojář Andrew Gilmour, který má prsty v mnoha známých a úspěšných titulech jako např. Need for Speed: Porsche Unleashed, sérii Jak či Spec Ops: The Line. Valfaris postupně vyšel na PC, PS4, X1 a SW digitálně (na některých trzích pro PS4 a SW i krabicově).

 

Brutální sci-fi střílečka Valfaris

 

Včera Valfaris navíc obohatil bezplatný update s novým režimem Full Metal Mode. Ten do hry přidává možnost New Game+, jež se vám odemkne po prvním úspěšném průchodu Valfarisem, který může zabrat velmi solidních 10-12 hodin. Poté dostanete k dispozici pro další rundy váš kompletně sesbíraný arzenál a všechna vylepšení hrdiny, zatímco nepřátelé zase obdrží více životů a větší agresivitu.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=c0vi4NG3kAw[/embed]

 

V žánru nezávislých her se jedná o nadmíru atraktivní kousek, protože na Metacritic má špičkové hodnocení 86/100 a na Steamu drtivě velmi kladné recenze. Nyní se Valfaris na Steamu nabízí dokonce s výraznou 30% slevou, takže za něj dáte jen kolem 380,-. Na konzolích je bohužel nadále podstatně dražší, když za PS4 verzi dáte 629,- a za X1 719,-.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama