Budoucnost Riot Games v kostce
LoL Novinka Budoucnost Riot Games v kostce

Budoucnost Riot Games v kostce

Ondřej Partl

Ondřej Partl

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Tvůrci League of Legends chystají hned několik projektů.

Reklama

Předevčírem odstartovaly oslavy desátého výročí populární MOBA strategie League of Legends, jejíž fanouškovská základna každým dnem stále roste. Tyto oslavy započal speciální pětihodinový stream, během něhož jsme se dočkali obrovského počtu všemožných oznámeních, z kterých bylo jasné, že Riot Games se chce konečně vymanit ze škatulky „tvůrců jedné hry“. A my si teď půjdeme jednotlivá oznámení blíže představit.

Aktualizace League of Legends a nový šampión

Začněme ale věcmi, které se nějakým způsobem dotýkají LoLka. Riot do hry chystá poměrně robustní update, v němž budou přidány Elemental Rifty, které poměrně velmi ovlivní samotnou hratelnost. Jakmile totiž jeden z týmů eliminuje speciální draky, jeden z elementů převezme kontrolu nad Riftem a permanentně pozmění mapu.

Pro zevrubnější popis změn zhlédněte video níže (obsahuje i české titulky, což platí i pro téměř všechna ostatní videa v tomto článku).

 

10. listopadu se do hry taktéž podívá historicky první hybridní podpůrný charakter, jenž hraje ve stylu střelce. K tomu se hráči od 17. října dočkají i speciálních odměn za přihlášení do hry.

League of Legends: Wild Rift

Po deseti letech existence se konečně dočkáme i konzolové a mobilní verze této hry, která sice bude (minimálně prozatím) kompletně oddělena od svého staršího bratříčka, ale stejně jako on bude zcela zdarma.

Základ hratelnosti zůstane ve své podstatě beze změny, jen dojde na uzpůsobení ovládání a některých mechanik tak, aby hraní titulu na těchto platformách bylo maximálně pohodlné. Na zájemce bude v základu čekat zhruba 40 hrdinů (potvrzeni zatím byli: Annie, Fizz, Nami, Nasus a Twisted Fate), kdy posléze samozřejmě dojde k přidání dalších.

Autoři chystají vydání mobilní verze pro systémy s Androidem a iOS na konci roku 2020, ovšem ještě předtím bychom se měli dočkat i nějakého toho alfa a beta testování. Konzole přijdou na řadu až po vydání hry na mobily. Stále se neví, na jaké domácí systémy se hra podívá, ale očekávat se minimálně pravděpodobně dají verze pro PlayStation 4 a Xbox One.

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra jsou karetní hrou se šampióny z League of Legends. Ta se na první pohled nijak zvlášť neliší od své konkurence, ale při bližším pohledu zjišťujeme, že se zde přeci jen dočkáme několika zajímavých mechanik.

Pro stavbu balíčku si totiž nejdříve musíte zvolit jednoho z více než dvaceti šampionů, kteří budou oplývat podobnými schopnostmi, jako jejich verze z populární MOBA hry. Jeho vlastnosti se stanou poměrně klíčovým prvkem hry, kdy během jednoho zápasu může dojít na zvýšení šampiónovi úrovně, což může v mžiku zvrátit celý zápas.

Další změny si posléze lze všimnout i na samotném bojišti, kdy jsou v rámci jednoho kola přesně rozdány role mezi dvěma hráči, kdy jeden útočí, zatímco se druhý brání. Tyto jasné role vybízí k větším taktickým možnostem, kdy například můžete schválně hru zdržovat, abyste měli k dispozici větší výslednou útočnou sílu.

Ve hře se nebudou vyskytovat ani balíčky karet, které bychom si mohli kupovat za herní měnu. Zakoupit si totiž půjde jen přímo dané karty, což by v určité míře mělo omezit prvek náhody.

Legends of Runeterra jsou momentálně v uzavřeném testu, do kterého se můžete zkusit přihlásit i vy. Samotná hra by posléze měla vyjít během roku 2020 a opět se bude jednat o free-to-play titul.

Teamfight Tactics

Ani populární Auto Chess mód nezůstal bez povšimnutí. Ten se nově dočká občasných updatů v podobě jednotlivých sad, kdy každá z nich do hry přinese trochu pozměněná pravidla. První z těchto sad vyjde již za tři týdny a jmenuje se Vzestup živlů, kdy se s ní do režimu podívají i noví šampióni. Taktéž dojde k vyresetování žebříčků.

Zároveň jsme se dočkali oznámení mobilní verze na zařízení se systémy Android a iOS, která vyjde na začátku příštího roku. Nicméně již nyní se do hry můžete předregistrovat.

League of Legends Esports Manager

Ano, čtete správně. Riot Games vydá svůj vlastní esport manager, v němž budete stát v čele jednoho z předních týmů, ve kterém budete dělat všechna důležitá rozhodnutí v podobě voleb herních strategií, předzápasových banů a picků a samozřejmě tréninku. Hru budete moci hrát buď v sólo režimu, v němž se postavíte proti speciální umělé inteligenci, případně se můžete vrhnout to hodnocených zápasů v multiplayeru. Hra zpočátku bude obsahovat pouze týmy z LoL Pro League, ale později se dočkáme přidání i dalších lig.

Datum vydání je stanoveno na rok 2020 a část výdělků ze hry poputuje k jednotlivým esport týmům.

Budoucnost Riot Games v kostce

Arcane – animovaný seriál

Riot Games jsou hry pravděpodobně málo, a tak se pouští i do svého vlastního animovaného seriálu, v němž nás seznámí se zrozením dvou ikonických šampiónů. Nutno podotknout, že animace vypadá velmi pěkně a upřímně se na seriál hodně těším.

Bohužel datum, kdy se na seriál budeme moci podívat, nevíme.

League of Legends Origins

Na co se ale naopak kouknout již můžete, tak je dokument League of Legends Origins, jenž mapuje historii tohoto titulu. Natočila ho režisérka režisérka Leslie Iwerks (The Pixar Story) a najdete ho na streamovací službě Netflix.

Project A

Tímto již oficiálně končí novinky týkající se této MOBY, avšak společnost si pro nás připravila ještě trojici zcela nových her. První z nich je týmová střílečka z první osoby, nesoucí kódové označení Project A. Hra by se měla nést v podobném duchu jako konkurenční Overwatch, kdy největší důraz bude kladen na jednotlivé hrdiny a jejich speciální schopnosti.

Project F

O tomto připravovaném projektu jsme se nedozvěděli téměř nic, avšak v jednotlivých prostřizích jsme mohli zahlédnout kratičký záběr ze hry, který velmi evokuje pocit, že by se pravděpodobně mělo jednat o akční RPG.

Vystřihnuté záběry ze streamu můžete zhlédnout na YouTube kanálu Gfinity Esports:

Project L

Poslední kódově označenou hrou a zároveň i novinkou se stala bojovka ze světa League of Legends, v níž se s přáteli budete moci poprat v roli známých šampiónů. Na kratičkou ukázku ze hry se můžete podívat ve videu níže, To pochází z YouTube kanálu GamersPrey.

Na celý záznam streamu se můžete podívat zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama