Bug Fables: The Everlasting Sapling
Novinka Bug Fables: The Everlasting Sapling

Bug Fables: The Everlasting Sapling

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch

Dobrodružné hmyzí RPG v grafice evokující PaRappa the Rapper.

Reklama

Zatímco v dobách zlatého období konzolí čtvrté a páté generace (např. Sega Mega Drive, Nintendo Entertainment System, Atari Jaguar či Sony PlayStation) zažívaly hry s hmyzími nebo broučími hrdiny renesanci (např. A Bug's Life nebo AntZ z konce devadesátých let), nyní jich již tolik nevychází. Tedy kromě kvanta jednoduchých hříček pro malé děti na mobily či do prohlížečů.

Zbrusu nové broučí dobrodružné RPG jménem Bug Fables: The Everlasting Sapling to chce změnit. Hra na první pohled zaujme svojí ručně kreslenou grafikou kombinující placky a desky do 3D perspektivy, kterou tolik proslavila japonská hudební a taneční hra PaRappa the Rapper, jež vyšla na první PlayStation v roce 1996. Bug Fables sice vypadají obdobně, ale jinak je to úplně jiná hra, zaměřená na příkladnou spolupráci tří hmyzích hrdinů: nosorožíka, můry a vosičky.

 

Bug Fables: The Everlasting Sapling

 

Příběh se točí kolem proslulé hmyzí říše Bugaria, což by se dalo volně přeložit jako Broučkov, jež se nachází někde v trávě třeba u vašeho domku a která má oplývat velkými hmyzími pokládky. Jedním z nich má být tajemný artefakt nesmrtelnosti jménem Stromeček věčnosti, po kterém naše trojice bzučáků pase. A tak se vydává na cestu, při níž bude v tahových soubojích bojovat proti nepřátelům, naopak pomáhat broučí populaci a luštit drobné hádanky.

Příběh je rozprostřen do sedmi kapitol, každý hmyzí hrdina má své vlastní dovednosti, nechybí ani možnost vaření různých lektvarů do bitev a k tomu má hra v rukávu 15 unikátních bossů a 30 vedlejších úkolů mimo hlavní děj. Bug Fables: The Everlasting Sapling byl před pár dny vydán na Steamu, kde má výtečné recenze, a vyjde vás na 16,79 EUR, což je okolo 420,-.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=x3ahTPimui8[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama