Cabela's games – je čas vyrazit na lov
Speciály Článek Cabela's games – je čas vyrazit na lov

Cabela's games – je čas vyrazit na lov

Daniel Kremser

Daniel Kremser

1

Asi jste nikdy k loveckým hrám zrovna netíhli. Ale co takhle dát šanci téhle sympatické dvojici, jež nabídne každému něco.

Reklama

Lovecké hry nám dělají společnost od nepaměti a asi stejnou dobu se i divíme, kde se to proboha může prodávat. Ale lidí, kteří si chtějí flintu nebo loveckou brokovnici potěžkat alespoň ve virtuální realitě je očividně více než dost. Loni se téhle série prodaly miliony kusů a severoameričtí zákazníci již netrpělivě očekávají plánovaný posun vpřed. Takže co si v Activisionu na nebohé kupce letos uchystali?

Tak především by se slušelo říci, že se pod touhle značkou kuchtí hry hned dvě. Tou první je Cabela's Big Game Hunter 2012. Tu pak v průběhu roku bude následovat Cabela's Survival: Shadows of Katmai, která se vynasnaží nám ukázat surovou realitu přežívání v nelítostné přírodě. Jelikož tvůrci pro propagaci her zvolili velice sympatickou formu, a osobně objíždějí státy, pojďme si říci, co nadrženým amíkům vlastně ukazují.

Nervy drásající thriller

Dobrá, tak přesně tohle asi Shadows of Katmai nebude, přestože jej tak autoři snaživě prezentují. Dostanete se do role Jamese Logana, který byl jako expert na přežití najat, aby na Aljašku dopravil mladého doktůrka z Kalifornie. Ale člověk míní, osud mění! A tak se jejich letadlo po silné vánici poroučí k zemi a je jen na vás, zda dokážete přežít bez zbraně a o hladu sám v nelítostném světě tam venku.

Tento koncept slibuje používání okolní přírody jako zbraně. Již teď to vypadá na extrémní variabilitu prostředí. Špatně nezní ani vlastní obstarávání potravy, a to jak sběrem, tak i lovem. Přeci jen je to pořád ještě lovecká hra. Takže cítíte se na pokoření nelítostné aljašské zimy a na vysvobození nebohého pasažéra?

Menším překvapením je přepracované ovládání. To je podle autorů mnohem přesnější, ale zároveň po hráči vyžaduje mnohem větší míru cviku. Sundat vlka čistou střelou do hlavy chce prostě čas. Navíc se hra bude prodávat i v balení se speciálním ovladačem, který ještě umocní zážitek ze střelby.

Kdo se bojí, neměl by sám do lesa

Kromě zajímavého singlu si budeme moci zařádit i v několika multiplayerových módech. Tvůrci zatím ukazují pouze mód přežití. Prostě stojíte v lese a střílíte nabíhající zvířátka, která by se vám nejraději zakousla do krku. Takové přepracované L4D. V přípravě jsou, ale i další kratochvíle včetně kooperativní hry.

Vzhůru na poklidný lov

Oproti Shadows of Katmai nabízí Cabela's Big Game Hunter 2012 mnohem poklidnější zábavu. Předem je nutno říci, že zdejší změny nejsou vůbec dramatické a fanoušci minulých dílů si budou připadat jako doma.

Přidán tak zatím byl pouze mód, v němž již nemůžete střílet zvířata nahodile, než vám vyprší časový limit, ale navíc musíte zachovat jejich předem dané pořadí. Rozhodně nic pro hráče bez trpělivosti. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na kupu nových zvířat a předělané zbraně. O grafickém upgradu nebo vylepšené AI ani nemluvě.

Rozhodně se však nejedná o bůhví co objevného a na další novinky si zřejmě budeme muset ještě nějaký ten čas počkat. Ostatně do vydání ještě nějaký ten pátek zbývá a zdejší středoevropské publikum určitě více zaujal Shadows of Katmai, který prostě vypadá jako poctivá zábava.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama