call-of-juarez
Blogy čtenářů Recenze Call of Juarez

Call of Juarez

Filip Čápek

Filip Čápek

Vzhledem k tomu, že peníze nerostou na stromech a chvýli zase bude trvat než si dovolim koupit nějákou novinku, rozhodl sem se že udělám recenzy na…

Reklama

Vzhledem k tomu, že peníze nerostou na stromech a chvýli zase bude trvat než si dovolim koupit nějákou novinku, rozhodl sem se že udělám recenzy na jednu z mých nejoblibenějších sérií : Call of Juarez. Věřím že Vám všem tento název něco říká, no ale pokud jste třeba zapoměli na tuto hru nebo ste ji ještě nikdy nepoznali, máte teď tu možnost....

 

První díl westernové střílečky zrovna díru do světa neudělal a to i přesto že se v té době jednalo o jednu z hodně mála her na motivy divokého západu. Pro mě osobně se jednalo a i dodnes jedná o jednu z nejlepších her a to nejen z westernového prostředí. Hra vypráví příběh mladého kluka Billyho, který je posedlý bájným Juarezským zlatem a celá hra popisuje jeho cestu napříč zemí za vysněným pokladem. Billy ovšem není jediná postava za kterou si ve hře zahrajete, druhá reverend Ray kkterého uvítají milovníci koltů a těžších zbraní. Zatímco Billy má v povaze používat hlavně luk, lano a i nějakou tu pistol,Ray naopak preferuje hlavně dva kolty najednou. Z toho vyplívá, že mise s Billym projdete tak trochu stealth akcí a s reverendem si naopak prostřílíte cestu nejen přes bandity ale také například přes indiány.

PŘÍBĚH

Co se toho týče, příběh patří mezi jednu z nejsilnějších stránek celé série Call of Juarez. Oba dva díly sou společně propleteny a poté co dohrajete oba dva díly, nastane takový ten známý “aha“ moment kdy Vám začne všechno hezky zapadat do sebe.

 

HRATELNOST

Samozřejmě že cesta k Juarezskému zlatu je dlouhá, a celou Zemi nelze obejít pěšky, proto  sou zde koně, auta divokého západu. Jízda na koni a sestřelování indiánů lukem  dodává tu pravou atmosféru Divokého západu.  Ale kdybych se měl teď oprostit od ježdění na koni a pokusit se najít nějaké zápory, určitě bych hře vytknul už zde jednou zmiňovanou stealth část hry, kdy se jako mladý Billy snažíte dostat mezi táborama banditů na druhý konec řeky. Celé se mi to zdálo takové nedodělané, ve chvílích kdy mi z keře trčela celá hlava kolem mě protivník bez povšimnutí prošel zatímco u jiných pasážích sem musel zůstávat minuty ve stínu a přesně na sekundy si promýšlet kdy a kam vyrazím. Prostě to pro mě začalo být depresivní, až sem se na tuhle část hry přestal těšit (naštěstí následovala až skoro u konce hry). Vlastně když o tom tak přemýšlím tak celá část kdy hrajete za Billyho je o útěku před reverendem a stále zde panuje pocit že se nikde nemůžete zdržet dlouho, nikde nejste v bezpečí....

 

JAK NA MĚ PŮSOBÍ ATMOSFÉRA HRY ?

Hra má výbornou zvukovou výbavu kterou sem si v dobách prvního hraní nemohl vynachválit. Pokud bych měl zmínit arzenál, kterým budete ve hře disponovat, rozhodně bych nějak nejásal ale také kvůli tomu hru neodepisoval. Zbraní je tu požehnaně, vzhledem k tomu že se hra odehrává v 19 století na divokém západě. Myslím, že to je všechno… teda ještě ne, nezmínil jsem mise. I když je Billy kluk na útěku a Ray chlápek co ho musí chytit, stereotypu sem se zde nedočkal. Hra je plná zvratů, hlavně co si nemůžu vynachválit je změna prostředí. Ve hře se dočkáte jak lesů, tak typických westernových městeček, hor, řek tak samozřejmě i pouští.

 

Zítra, recenze na Call of Juarez 2 a Preview o třetím díle.

 

Call of Juarez

Verdikt

Bezpochyby jedna z nejlepších her na téma Divokého západu. Akční přestřelky míchané se stealth akcemi, to všechno navíc s výborným příběhem který Vás donutí opakovat hru klidně i třikrát.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Silný příběh, propojen s dalšími díly
Atmosféra Divokého západu
Duely a přestřelky
Stealth části mohli být o něco vymakanější
Přeskakování z jedné skály na druhou
zachycovávání se lanem za větve
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama