Call of Juarez:Gunslinger - Odplata čeká
Blogy čtenářů Recenze Call of Juarez:Gunslinger - Odplata čeká

Call of Juarez:Gunslinger - Odplata čeká

Zhruba před měsícem se dotal na světlo světa nový Call of Juarez z divokého západu, jehož minulé pokračování skončilo neúspěšně a s dalěím…

Reklama

Zhruba před měsícem se dotal na světlo světa nový Call of Juarez z divokého západu, jehož minulé pokračování skončilo neúspěšně a s dalěím pokračováním to taky vypadalo chmurně, dnes tady máme ale plnohodnotný Áčkový titul, který by se mohl rovnat i daleko úspěšnějším hrám, tato ale možná zapadne v propadlišti dějin.

Děsivá odplata

Celý příběh začíná tím, že se vy-Silas Greaves dostavíte do města Abilene a usadíte se ve zdejším zábavním podniku, jak je už v povídkách ze starého západu zvykem a upoutáte pozornost všech kolem, jak mladého kluka, který často čte romány, nebo místní lehkou dámu, která v saloonu pracuje, tak třeba i barmana nebo starého muže a všichni chcou jedinné. Slyšet vaše vyprávění z vašich legendárních přestřelek s bandity jakožto lovce hlav, kterému zabili oba bratry a on putuje za pomstou. Nic není ale, jak se zdá a vy zjišťujete, že Silas byl prvně zlý chlápek. V příbehu hrají velkou roli také opravdový pistolníci divokého západu, jako je třeba Jesse James nebo Billy the kid, narazíte i na indiánského šamana, který bude filozofovat o vašem životě.

Kolty pěkně nízko u pasu

Hra byla hlavně mířena na milovníky divokého západu, protože ti si budou bužírovat v naprosto všem, co tato hra nabízí, ano hra většinou vyžaduje jenom vystřílet  celou armádu pistolníků, kteří vám jdou po krku, ale na tyto pistolníky musíte být pekelně rychlí pistolnící vy, kteří se navíc dobře kryjí a nebojí se schovat i za krabici plnou dynamitu. Holt tohle by nebylo samo o sobě tak zábavné, kdyby jste do toho nepřidali tu správnou chuť divokého západu. Můžete zde vyvolat bullettime, který pochopitelně není napořád a zasadit hezky v klídku každému jednu kulku do hlavy, nebo se kulce těsně vyhnout a naoplátku ji zasadit tomu druhému, což taky není úplně zadarmo. Toto vše doplňuje docela velká zásoba zbraní,se kterou budete moci kosit své protivníky. Od jednoho, po dva revolvery najednou až po pušku, nebo kulometné hnízdo s gutlingem. To ještě ale není všechno, k tomu na vás ve hře číhají duely 1vs1 i 2vs1, jež jsou někdy lehké, ale někdy umí pěkně potrápit, svou na to má i to, že pokud vystřelíte první, budete obráni o čest, což vás jistě moc nezasáhne, ale aspoň vychalenguje. Všechny tyto kousky se musíte ale i naučit. K tomuto způsobu je využit podobný strom schopností jako ve třetím Far cry. Můžete si vybrat střelbu na dlouhou, krátkou vzdálenost, nebo schopnosti pravého pistolníka. Po odemčení jedné ze dvou cest, kterými se jde vydat po stromu dovedností se vám otevře jedna legendární, vylepšená zbraň. Můžete tak získat možnost mít sva kolty najednou, nebo si zmenšit cooldown bullettimu, či zlepšit míření. Ve hře narazíte na širokou škálu banditů, ale narazíte i na indiány a duchy a Poud zrovna leel nekončí duelem, tak končí "postaru" bossfightem, někdy i oběma způsoby.

 

Západu vpřed

Nebylo by to hezky prožitých 6-7 hodin na normální obtížnost, kdyby se neodehrávali v hezké krajině divokého západu a ameriky obecné. V tomto směru hra zase potěší, tím že pro autory divokým západem nebyli jenom pouště a stepy, ale i horský nebo podzimní les, jež září mnoha barvami, nebo dokonce i bažiny se zatopeným městečkem. Nesmělo ale zapomenout ani na ty pouště a ty jsou vyvedené, taky velmi skvěle a detailně, jako u ostatních prostředí. Ve hře narazíme i na vlakové nebo bankovní loupežě a hlavně na doly, ve kterých si taky užijeme hodně zábavy. Atmosféru totiž dotváří mírně komiksová grafika, spolu s celkovým komiksovým zpracováním ve stylu borderlands, a také proto není hra vůbec náročná na HW, teda aspoň mi to tak připadá, když nemám plečku, ale nikde jsem nenarazil na chybu vloženě technického rázu a autoři všechno dotatečně vysvětlí, čímž skvěle využívájí potencál vyprávění příběhu. Sečteno a podtrženo: Nejsou to vyloženě grafické orgie, ze kterých by jste slintali, ale celkové technické zpracování je dostačující.

Testovací sestava

 

  • Core I5 3450 3. 4 chz
  • Asus GTX 670 DirectCUII
  • 8GB Ram Kingston

 

Call of Juarez:Gunslinger - Odplata čeká

Verdikt

Tato hra mohla být jednoznařně ještě lepší, jenomže se někde stala čára přes rozpočet a s hrou strávíte zhruba jenom 6 hodin. Tento počet je sice dostačující, ale je vidět, že tato hra má namířeno spíše k indie titulům, což jí do jisté míry škodí.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Přestřelky
Systém dovedností
Duely
Prostředí
Příběh
Osobnosti
Délka
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama