Capcom má za sebou další úspěšný rok
Novinka Capcom má za sebou další úspěšný rok

Capcom má za sebou další úspěšný rok

Ondřej Partl

Ondřej Partl

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Uplynulý rok táhl především Monster Hunter Rise a předělávka třetího Resident Evila.

Reklama

Uplynulý fiskální rok, jenž skončil 31. března, byl pro mnoho videoherních společností velice úspěšný, a to včetně japonského Capcomu.

Tomu se totiž povedli získat příjmy ve výši 95,308 miliard jenů (18,457 miliard Kč), což je o 16,8 % více než v minulém roce.

Z pohledu zisku pak společnost vygenerovala 34,596 miliard jenů (6,698 miliard Kč), kdy se jednalo o navýšení o 51,6 % oproti předchozímu roku.

Mezi nejvýraznější tituly se následně řadil Monster Hunter Rise, který v březnu stihl prodat přes 4 milióny kopií (aktuálně je zhruba na 6).

Dalším výrazným přispěvatelem byl Resident Evil 3 Remake, jenž v minulém fiskálním roce prodal 3,9 miliónů kopií.

Mezi ostatní úspěšné tituly pak patří Monter Hunter World: Iceborne, Resident Evil 2 Remake či Devil May Cry 5 Special Edition.

Během následujícího fiskálního roku posléze společnost očekává, že opět dojde na růst, přičemž předpokládané příjmy jsou nastavené na 100 miliard jenů (19,359 miliard Kč) a zisky na 42 miliard (8,130 miliard Kč), což by pro firmu byl již devátý rok po sobě, co se tato čísla zvyšují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama