Capcom opět láme rekordy, má historické prodeje a zisk zvyšuje 11 let v řadě
Dragon's Dogma 2 Novinka Capcom opět láme rekordy, má historické prodeje a zisk zvyšuje 11 let v řadě

Capcom opět láme rekordy, má historické prodeje a zisk zvyšuje 11 let v řadě

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Prodal přes 45 milionů kopií her.

Reklama

Capcom pokračuje v sérii výborných finančních výsledků a už jedenáctý rok v řadě zvyšuje svoje zisky. Oproti loňsku vzrostly o 18 % v přepočtu na 278,6 milionů dolarů. Celkem japonský vydavatel utržil 979 milionů a polepšil si o 21 %.

Opětovný růst a historicky nejlepší číslo zaznamenal počet prodaných kopií videoher, tentokrát se vyšplhal na 45,6 milionů. Dařilo se novým i starším titulům. Street Fighter 6 prodal 3,3 milionu, krátce po vydání hrálo hru na PC 70 tisíc lidí najednou, což mnohonásobně překonává konkurenci. Dragon's Dogma 2 si za pouhý týden a dva dny koupilo 2,62 milionu hráčů a v jednu chvíli ho na PC hrálo skoro 230 tisíc lidí.

Oznámení Monster Hunter Wilds posílilo prodeje celé série. Monster Hunter: World pokořil od svého vydání v roce 2018 hranici 25 milionů prodaných kusů. Remake Resident Evil 4 si vzhledem k vydání na úplném konci loňského fiskálního roku připsal většinu prodejů v uplynulém období – celkem překonal 7 milionů kopií.

V následujícím roce i dalších letech je pro Capcom klíčová položka zisku, kde chce pravidelně růst o 10 %. V následujícím roce mu k tomu má pomoct třeba novinka Kunitsu-Gami: Path of the Goddess. Spoléhat se samozřejmě bude na prodeje už vydaných her, posílit chce na poli esportu se Street Fighterem 6.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama