Capcom prodal historicky nejvíc her za rok
Resident Evil 4 Novinka Capcom prodal historicky nejvíc her za rok

Capcom prodal historicky nejvíc her za rok

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Japonská společnost roste už šestým rokem.

Reklama

Japonský vydavatel Capcom ukázal finanční výsledky za fiskální rok 2023 (od dubna 2022 do konce letošního března). Pro společnost jsou prakticky výhradně pozitivní, zvyšovaly se prodeje, tržby i zisky. Po finanční stránce roste firma nepřetržitě už šestým rokem a ve středu vzrostla cena její akcie na rekordních 39 dolarů.

Capcom utržil za rok bezmála 126 miliard jenů, v přepočtu asi 940 milionů dolarů. Jde o více než 14% nárůst oproti předchozímu období. Rostl i zisk společnosti, který se vyšplhal přes 380 milionů dolarů.

Capcom prodal historicky nejvíc her za rok

Z nových her se nejvíce prodávala dvojice Monster Hunter Rise: Sunbreak a Resident Evil 4. První jmenovaný titul dosáhl na skoro 5,5 milionu prodaných kopií, remake slavného survival hororu se s koncem března (jen pár dní po vydání) usídlil na 3,75 milionech.

Ve fiskálním roce 2023 se nových her od Capcomu prodalo 12,4 milionu kopií, ale většinu prodejů z celkových 42 milionů mají na svědomí takzvané hry z katalogu, tedy takové, které vyšly už dříve. O čísla se dělí převážně série Monster Hunter, Resident Evil a Devil May Cry.

Capcom prodal historicky nejvíc her za rok

Capcom očekává, že i v následujícím fiskálním roce se mu bude dařit a že znovu pokoří rekordy v tržbách i prodejích. S chystaným Street Fighter 6 míří na 10 milionů prodaných kopií, přičemž pátý díl známé bojovky dosáhl na 7 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama