Capcomu se finančně velmi daří
Novinka Capcomu se finančně velmi daří

Capcomu se finančně velmi daří

Jan Tomanek

Jan Tomanek

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Monster Hunter: World je nejvýdělečnějším dílem série.

Reklama

Je radost pohledět na tituly, které uspokojí zákazníka svou kvalitou a prodejce svými tržbami. Monster Hunter: World je krásným příkladem. Capcom se s námi podělil o celkové prodeje a jedná se o bezpochyby komerční úspěch. Hry se prodalo přes 11 miliónů kusů, a to napříč všemi platformami.

Není se čemu divit, je to první díl série, který vyšel na všechny hlavní platformy. Monster Hunter: World vyšel na PlayStation 4 a Xbox One 26. ledna loňského roku, následovala verze pro PC, která vyšla 3. srpna. Právě PC verze byla podle Capcomu tím svěžím větrem, který hra pro své prodeje potřebovala a stala se tak nejvýdělečnějším dílem celé série.

Úspěch však nezaznamenává pouze Monster Hunter, nýbrž celá divize Capcomu. V jejich posledních zprávách můžeme vidět rekordní příjmy. V údajích, které shrnují období devíti měsíců až po 31. prosinec 2018, se provozní zisk vyšplhal na 92 %. Celkově tak příjmy činí 122 miliónů dolarů.

To jde ruku v ruce s obrovským ziskem 557 miliónů dolarů, který je tak oproti loňskému roku o 28 % vyšší. Nejvíce peněz těží Capcom samozřejmě z her. Zde zisk stoupl o neuvěřitelných 55 % a z celkových příjmů tak činí 435 miliónů. Monster Hunter jsme již zmínili, Capcom si však pochvaluje i výroční 30letou kolekci Street Fightera, Mega Mana 11 nebo Onimushu.

Detailní tabulku o prodejích, tržbách a dalších zajímavostech můžete najít zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama