CD Projekt je největší herní společností v Evropě
Novinka CD Projekt je největší herní společností v Evropě

CD Projekt je největší herní společností v Evropě

Johny

Johny

12

Ubisoft přišel o první místo.

Reklama

Letos v únoru jsme psali o tom, jak CD Projekt dohání Ubisoft, nejvýdělečnější společnost v Evropě, v tržní hodnotě na Evropském thru videoherních společností. Dnes je ale realita, po skoro třech měsících, jiná. V Evropě nově vládne polská videoherní společnost CD Projekt vlastnící vývojářské studio CD Projekt RED a PC platformu GOG.

V pondělí 18. května se hodnota celé společnosti navýšila na 8,01 miliard euro, čímž překonala Ubisoft, který v té době klesl na 7,82 miliard euro. V době psaní tohoto článku tržní hodnota obou společností vzrostla, ale CD Projekt zůstává nadále nepřekonaný s hodnotou 8,76 miliard euro, zatímco Ubisoftu na něj chybí okolo půl miliardy euro. CD Projekt je tedy nově nejvýdělečnější videoherní společností jak v Polsku, tak i v celé Evropě.

Uvidíme ale, jak dlouho bude CD Projekt kralovat. Oproti osmi herním titulům, které si na aktuální fiskální rok připravil Ubisoft, polská firma vydá "pouze" Cyberpunk 2077. Tento titul má ale potenciál společnost na vrcholu udržet. Samozřejmě hru budou následovat expanze a v následujících letech se taky dočkáme nějaké multiplayerové hry ze stejného universa a nějaké mobilní hry. Samozřejmě je pořád možné i to, že Cyberpunk 2077 nedosáhne takového úspěchu, jaký je od něj aktuálně očekáván. Každopádně v této chvíli si CD Projekt zaslouží gratulace a uznání za to, jakých výsledků se mu podařilo dosáhnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama