Čeká nás navýšení ceny za next-gen hry?
NBA 2K21 Novinka Čeká nás navýšení ceny za next-gen hry?

Čeká nás navýšení ceny za next-gen hry?

Johny

Johny

47
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Odhalená cena next-gen verze NBA 2K21 vyvolala na internetu nepokoje.

Reklama

S blížícím se vydáním nové generace konzolí některé mohla napadnout otázka, zda s vyšším potenciálem her nevzroste i samotná cena vývoje hry a tím pádem bychom mohli narazit i na vyšší cenovku v obchodě. Toto však dosud byla jen taková myšlenka, spekulace, která se nezakládala na žádných faktech, protože doteď nebyla odhalena cena žádné next-gen verze hry.

Marketing nového dílu basketbalové série, NBA 2K21, se v posledních dnech rozjel a představil standardní a legendární edici, jak pro aktuální generaci konzolí, tak i pro tu následující. Došlo k odhalení hráčů na box artu, co která edice obsahuje, datum vydání a i samotná cena edic. Vše podrobněji naleznete na oficiálních stránkách hry.

Verze hry pro PC, Stadii a aktuální generaci konzolí dorazí 4. září. Ti, co si zakoupí legendární edici zvanou "Mamba Forever Edition" pro aktuální generaci, obdrží zdarma standardní edici na next-gen konzole Xbox Series X a PlayStation 5. Na jiných platformách se next-gen verze hry NBA 2K21 neobjeví. Pokud zakoupíte next-gen verzi legendární edice "Mamba Forever Edition" dostanete standardní edici hry pro starší generaci konzolí, tedy PlayStation 4 a Xbox One. Next-gen verze však nemají ještě specifické datum vydání, zmíněn je pouze konec roku 2020. Teď se ale koukneme na ty ceny.

Pro aktuální generaci stojí standardní edice hry 59,99$ a legendární edice 99,99$.

Pro následující generaci konzolí stojí standardní edice více a to 69,99$ a legendární 99,99$. Pokud tedy chcete hru na obě generace, musíte koupit buď legendární edici nebo standardní edici dvakrát (current-gen a next-gen).

Čeká nás navýšení ceny za next-gen hry?

Cena next-gen standardní verze hry vzrostla o necelých 17%, čímž by u nás plná cena konzolové verze hry mohla narůst asi o 250 Kč. Cena hry by se tak mohla vyšplhat až na neuvěřitelných 2 000 Kč.

Tohle však může být plán samotné společnosti 2K a herní průmysl se touto cestou nevydá, což ale není prozatím jisté, a proto bych tuto informace bral ještě s nadhledem, dokud nedojde k odhalení cen dalších next-gen titulů.

Jaký je váš názor na toto navyšování ceny za hru? Čekáte, že k němu s příchodem aktuální generace dojde? Je 2 000 Kč za hru pro vás už moc?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama