Čerstvě vydaný eFootball 2022 je na Steamu nejhůře hodnocenou hrou všech dob
eFootball Novinka Čerstvě vydaný eFootball 2022 je na Steamu nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Čerstvě vydaný eFootball 2022 je na Steamu nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

34
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nástupce série Pro Evolution Soccer dopadl tragicky.

Reklama

Vydavatelství Konami mělo s budoucností své fotbalové série Pro Evolution Soccer velké plány. V červenci letošního roku bylo oznámeno, že značka definitivně mění název na eFootball a přinese nový engine a přechod na free-to-play model. Transformace a nová kapitola populární fotbalové simulace, jež dlouhodobě jako jediná konkuruje sérii FIFA, však dopadla naprostou blamáží a ostudou.

eFootball 2022 vyšel na PC a staré i nové konzole 30. září. Díky free-to-play modelu se titul stal lehce přístupný velkému množství hráčů. Ti však dali vývojářům důrazně najevo svou nespojenost s hrou samotnou i jejím technickým stavem. Kritika zašla tak daleko, že se eFootball 2022 může pyšnit ne zrovna chvályhodným prvenstvím. Aktuálně jde o vůbec nejhůře hodnocený titul na Steamu.

V době psaní článku hru na Steamu ohodnotilo přes 13 tisíc hráčů, z nichž celých 91 % se shodlo na negativním hodnocení. Nástupce série PES tak spadá do kolonky extrémně negativní s hodnocením 9 %. Hráči v recenzích zmiňují, že je nový ročník po všech stránkách horší než starší díly.

Čerstvě vydaný eFootball 2022 je na Steamu nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Stěžují si na nedostatek obsahu, downgrade grafiky, animace, nepovedené ovládaní a pohyb hráčů či nespočet glitchů a technických nedostatků. Internet kromě negativních komentářů zaplavily také obrázky znetvořených obličejů různých slavných hráčů.

Vývojáři byli nuceni pod tíhou kritiky vydat prohlášení, ve kterém se omlouvají za aktuální stav hry. Zároveň uvádí, že neberou připomínky hráčů na lehkou váhu a budou usilovat o zlepšení současné situace. V budoucnu máme očekávat pravidelný přísun aktualizací, vylepšení a nového obsahu.

Je však otázkou, zda vzhledem k širokému spektru problémů a nedostatků k opravdu výraznému zlepšení v dohledné době dojde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama