cesta-krve-a-bolesti-kapitola-v
Blogy čtenářů Článek Cesta Krve a Bolesti. Kapitola V

Cesta Krve a Bolesti. Kapitola V

Hawke dopadl tvrdě na záda. Uslyšel ránu. Bylo to, jako když se srazí vlaková souprava. Jakmile dopadl na asfaltovou silnice, ucítil nesnesitelnou…

Reklama

Hawke dopadl tvrdě na záda. Uslyšel ránu. Bylo to, jako když se srazí vlaková souprava. Jakmile dopadl na asfaltovou silnice, ucítil nesnesitelnou bolest v zádech. V uších mu zněl pískot. Chtělo se mu řvát, ale udržel to v sobě. Pokusil se pomalu vstát. Nedokázal se však udržet. Bolest v zádech neustávala. Začal se tedy plazit po čtyřech. Zamířil ke svému (ano teď už jeho) revolveru, který mu vypadl při cestě z dodávky na asfalt. Revolver ležel kousek od Hawkova dopadu. Popadl jej. Pokusil se znovu vstát. Tentokrát se mu to povedl. Kulhavou chůzí zamířil k dodávce. Záda ho bolela jako čert. A navíc jsi něco udělal s levou nohou, a při každém pohybu mu vystřelila bolest od paty až ke krku.

 

Jeho dodávka se rozpůlila na dvě části o jeden strom. Toyota narazila čelně taktéž do stromu.  Hawke se blížil odhodlán k Toyotě s tím, že všem pasažérům uštědří kulku do hlavy. V polovině cesty k Toyotě však špatně našlápl na levou nohu a zvrtl si kotník, což vytvořilo (bohužel pro něj) skvěle fungující symfonie bolesti. Svalil se na zem. To už Hawke nevydržel a začal křičet bolestí. Pokusil se znovu vstát ale, jakmile došlápl na levou nohu, ucítil opět tu symfonii bolesti a s křikem bolesti upadl znovu na zem.  Když vzhlédl znovu ke své rozpůlené dodávce spatřil muže který s nim jel jak běží k němu. Muž měl tržnou ránu na hlavě a ta mu dost krvácela. „Jste v pořádku?“ Začal křičet muž na Hawke. „Nejspíš jsem si zvrtl kotník. Počkejte, pomůžu vám na nohy. Jsou mrtví? Cože? Jestli ti chlapi jsou mrtví!? “Muž neodpověděl ale Hawke se dočkal odpovědi za nedlouho. „Seďte klidně. Tak chytněte se mě.“ Hawke uchopil muže levou rukou kolem ramen. „Kurva, Frady je mrtvý.“ Začalo se ozývat od místa havárie. Po chvilce spatřili muže, který šel k silnici. „Ty svině ještě žijí!!!“ Začal křičet ze všech sil. Hawke se dlouho nerozmýšlel a vystřelil po něm. Muž který mu pomáhal udržet se na nohou sebou škubl. Hawke minul. Muž na které ho vystřelil se po výstřelu skrčil do dřepu a hlavou si kryl hlavu. Jakmile se ujistil že ho ten plešatý chlápek nezasáhl namířil svou  GSG-5 ráže 22LR a vystřelil salvu po dvou mužích kteří byly od něj asi 100metrů. Michael však nikdy za svou krátkou kariéru “vojáka“ nebyl dobrý střelec a navíc byl rozklepaný z Hawkova výstřelu. Oba muže minul. „Dělej, musíme zmizet do lesa!“

 

Když Michael spatřil že oba muži se snaží utéct do lesa rozběhl se za nimi a vystřelil další salvu. Opět nikoho nezasáhnul. K Michaelovy se za chvíli přidaly i jeho parťáci Josh a Abel. Všichni tři začaly po mužích střílet. Josh byl vybaven MP5 s nábojnicemi ráže 9 mm Luger. Abel dřímal ve svých rukou brokovnici Mossberg ráže 23,5 mm. Hawke s mužem slyšeli ba dokonce cítily jak kolem nich létají kulky. Hawke přestal vnímat svůj vyvrtlý kotník a téměř běžel. Konečně se dostaly do lesa. Všude bylo popadané listí. Na málokterém stromě bylo více jak deset listů. Michael a jeho parta vběhli do lesa. „Támhle jsou“. Ukázal prstem Abel. „Za nimi!“. Josh si klekl zamířil a vystřelil salvu kulek. Hawke a jeho “druhé nohy“ uslyšeli jako se kulky boří do kůr stromů. Naštěstí (na neštěstí pro Joshe) je ani jedna nezasáhla. O pár sekund uslyšeli další výstřely. Bylo to z brokovnice tím si byl Hawke jistý. Broky zasáhly strom před nimi. „Doprava“! Když Michael spatřil jak muži které pronásledovaly zahýbají doprava křikl na Abela ať se je pokusí obejít zprava. Abel jen pokynul hlavou na znamení souhlasu a odbočil doprava. Michael a Josh běželi dál stejnou cestou jako Hawke a George. George už byl vyčerpán a přestával cítit nohy. Navíc ten plešatý muž nebyl žádný pírko. V hlavě mu jen znělo „Bůh je můj pastýř, jestli je jeho vůli abych zahynul ať se tak stane“. Hawke přestal vnímat veškerou bolest. Byl jako zraněné zvíře, které se snaží přežít. Hawke si byl jistý že ho vpřed hnal pud sebezáchovy. Hawke a George se zastavily. Před nimi byl přiliž prudký svah. Hawke si rychle zastrčil revolver za záda. Michael a Josh spatřili jak se oba muži zastavili. George již byl smířen ze svou smrtí, není cesty ven znělo mu v hlavě. To je konec, pomyslel si Hawke. Michael a Josh byly už jen deset metrů od obou mužů.

 

Mířily na ně a přitom řvali ať odhodí všechny zbraně. Abel spatřil jak Michael a Josh doběhli oba muže a zamířil k nim. Oba dva muži mířily na Hawke s Georgem a řvali na ně ať odloží zbraně. „Žádné zbraně nemáme. Lžeš, vystřelil na mě“. Křičel nervózní Michael. Hawke spatřil jak přichází třetí muž  a míří na ně brokovnicí. „Nemusí to skončit krveprolitím“. Řekl George a udělal krok vpřed. To už však Michaelovy pukli nervy a vystřelil na Georgovou hlavu. Tentokrát neminul. Když Hawke spatřil jak mizí hlava muže tasil svůj revolver a vystřelil po Michaelovy. Kulka z revolveru zasáhla Michaelovo levé oko a vzalo kus obličeje sebou. Mezi tím spadlo Georgovo tělo ze svahu. Josh a Abel strnuli v němém úžasu. Joshe chvilku poté co kulka roztrhla kus obličeje Michaelovy zasáhla kulka přímo do čelisti a ta se rozletěla na všechny strany. Abel vystřelil na slepo a Hawke minul. Po chvilce ucítil něco jak mu trhá střeva. Svalil se na zem. Stihl však ještě jednou vystřelil. A tentokrát se trefil. Hawke cítil jak mu broky trhají kus nohy, zavrávoral a spadl ze svahu. Při cestě dolů si sedřel kůži s nohou, pravé ruky a taky z obličeje.

 

Ve stejný den kdy Hawke zabil pět lidí se McGregory proháněl na kole po silnici v nevadě. Všude byly vraky aut a jejich mrtvoly on se jim však zdatně vyhýbal. Adrenalinová jízda mu dělala dobře. Zapomínal tak na své rodiče a přátele kteří mu tak moc chyběli. McGregorovy začalo svítit do očí. A po chvilce nepozornosti narazil do fiatu který stál předním. Přeletěl přes něj a rozbil si hlavu, poté upadl do bezvědomí. Po dvaceti minutách zemřel.

Rita Blackmórová se procházela po zničeném New Yorku. Byly vychrtlá hlady. Všude kolem ní byly mrtvoly a vraky aut. Kousek před ní ležel mrtvý policista. Rita k němu přiběhla. Na to že jí bylo šedesát let běhala dobře. Prohledala ho a našla to co hledala. Pistoli. Byla rozhodnutá že z tohoto světa odejde. Přiložila si pistoli k hlavě a zmáčkla ji. Nic. Rita se rozbrečela. Po chvilce si vzpomněla že v seriálech vždy když vystřelí tak odjistí pistoli. Zkusila ji tedy odjistit. Jak se ukázalo seriály dokážou naučit hodně, třeba i odjisti zbraň. Rita si pistoli znovu přiložila k hlavě a bez mrknutí oka zmáčkla spoušť.  Rita Blackmórová odešla v 13:33 z tohoto svěa.

 

PS: Omluvte prosím gramatické chyby pokuď nějaké najdete. Jo a budu rád za každý váš komentář.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama