cesta-krve-a-bolesti-kapitola-vii
Blogy čtenářů Článek Cesta Krve a Bolesti. Kapitola VII

Cesta Krve a Bolesti. Kapitola VII

Tak se po delší odmlce vracím ze svým románem Cesta Krve a Bolesti. Přeji příjemné čtení.

Reklama

Tak se po delší odmlce vracím ze svým románem Cesta Krve a Bolesti. Přeji příjemné čtení.

 

 

 

Když se Jerry Washington vzbudil, bylo půl jedné ráno. Nemohl spát. Nebylo to však zimou. Musel myslet na toho muže. Zatřásl hlavou ve snaze vymazat tu vzpomínku z hlavy. Rukama si vjel do vlasů a zíral do bílého stropu. Tu barvu začínal nenávidět. Byla všude. Byl si jistý, že tuhle noc již neusne. Vstal z postele a zamířil přímo do kuchyně. Cesta do kuchyně vedla přes malý krček z ložnice. Jerry měl na sobě čtyři vrstvy oblečení. Černé tílko, červenou mikinu z nápis LET's GO  RANGERS na ní měl zelený svetr a nakonec hrubý černý polárnický kožich. Ruky mu před zimou chránily oranžové rukavice s černými pruhy. Na nohou měl dvoje černé tepláky. A chodidla mu chránily papuče a králičíma ušima. Jerrymu se krček mezi kuchyní a ložnicí zdál vždycky menší a menší. Na konci krčku nebyly žádné dveře. Kuchyň nebyla nijak veliká ale sloužila dobře. Skládala se z jedné velké ledničky, a čtyř kuchyňských linek. Taky se tam nacházela malá žlutá pohovka a na stěně za pohovkou na stěně vysela vlajka Antarktidy. Na vlajce byla vyobrazena Antarktida z ptačí perspektivy obklopena mořem. Jerry si začal chystat kafe. Nalil vodu do konvice a dal ji vařit. Potom se sehnul a z jedné kuchyňské linky si vzal hrnek. Byl, bílí. „Kurva!“

Vykřikl Jerry a hodil hrnek proti zdi. Následovala rána a hrnek se rozletěl na všechny světové strany. Jerry si sedl na zem a hlavou se opřel o kuchyňskou linku. Začala se mu vracet migréna. Ruce si položil na tvář a začal řvát. Konvice mezi tím začala dávat najevo, že voda již bude dost ohřátá. Jerry ztratil veškerou chuť na kafe. Vypnul tedy konvici a vodu nechal uvnitř. Stál nad konvicí a mnul si spánky. Migréna- aspoň si myslel, že je to migréna- začala ustupovat. To bude dobrý, je to jenom test. Zadíval se na bílou ledničku. Vysela na ni fotografie. Přistoupil blíž a vzal si ji do ruky. Magnety, které fotku držely, popadaly na zem. Zadíval se na fotografii. Bylo na ní pět lidí. On a jeho přátelé. Byli na ni podpisy s věnováním. Michael, Earl, Judy a Samanta Draggovi. Ukaž tučňákům jak správně pařit! Draggo byla jeho přezdívka. Získal ji už v dětství a to podle jednoho superhrdiny v animáči. Jerry se zasmál. Nejspíš by se nasmál kdyby věděl že jeho přátelé jsou všichni mrtví. Položil fotku na linku a šel do své pracovny. Pracovna byla malá. Vlastně v ní byl pouze stůl s židlí, na stole laciný netbook a jedna polička s knihami o tučňácích. Sedl si na zelenou židli- aspoň něco není bíle, pomyslel si Jerry- a zapnul netbook. Po chvilce čekání najelo logo společnosti Dzik Entertainment. Dzik Entertainment byla společnost kterou před pěti lety založil jeden Polský programátor. Po roce se Dzik Entertainment stali hitem a z programátora Jana Dzika se stal miliardář. Ani po dvou letech nedokázali analytici z jistotou určit co stálo za úspěchem Dzik Entertainment. Společnost dosáhla svého největšího úspěchu čtyři roky po založení, kdy konkurenční Microsoft zkrachovala. Největší podíl na tom měla právě společnost Dzik Entertainment která se vytasila zcela novým operačním systémem který nesl název DE16. Dzik následně skoupil veškeré akcie společnosti Microsoftu. Ze společnosti Microsoftu se ze dne na den stala společnost Dzik Entertainment která ovládla počítačoví průmysl. Po logu Dzik Entertainment začala vyhrávat desetisekundová znělka kterou Jerry k smrti nenáviděl. Když znělka konečně skončila, tak naskočila plocha s tapetou Manhattnu. Sladký domove jak my chybíš. Jerry myší okamžitě zamířil na internetový prohlížeč DE Chrome- po té co Dzik Entertainment skoupily akcie Microsoftu tak se zaměřily na internetové prohlížeče a po roce už nikdo nevěděl co je to GOOGLE. Jerry klik dvakrát na ikonu DE Chrome a po chvilce mu vyjela stránka, kterou vídal posledních 156 dní. Je nám líto, ale nemáte signál. Jerry udeřil rukou do stolu a při tom zařval do prdele. Přesně ve chvíly kdy pěst dopadla na stůl zablikala světla a následně zhasly.

Generátoru došla “šťáva“. „Kurva“. Jerrymu se vůbec nechtělo chodit tam dolů a to kvůli tomu muži. Netbook bylo jedené zařízení které do místnosti vrhalo světlo. Jerry zněj, vysunul kable, poté ho uchopil a vydal se do spižírny pro naftu. Při cestě do spižírny narazil do jídelního stolu a netbook upustil na zem. Následovala menší rána. „Do prdele do snad není možný“. Netbook byl na maďeru. Jerry se sehnul, aby posbíral to co z jeho netbook zbylo. Na zemi se válely střepy displeje a několik klávesnicových tlačítek. Monitor též držel jenom z půlky. Jerry položil to, co zbylo z netbooku na stůl a dál šel poslepu. Po chvilce narazil na dveře od spižírny. Vstoupil dovnitř. Když dveře vrzaly když je otvíral. Na začátku pravého regálu ležela baterka. Jerry ji vzal o zapnul ji. Baterka ze sebe vydala zářivé světlo. Kanastry s naftou ležely na zemi na konci místnosti. Jerry jeden z nich uchopil- dvou litrový. „To by mělo stačit“. Pronesl do prázdna. Nasadil si požárnickou kapuci a vydal se ven. Na Antarktidě právě probíhala poklidný Antarktická noc. Byly vidět hvězdy. Jerryho však žádné přiteplené hvězdy- jak by řekl jeho otec- nezajímali. Okamžitě zamířil ke vratům, které vedli do sklepa, kde se nacházel generátor a muž. Sklep byl v podzemí a vcházelo se do něj ocelovými vraty. Jerry zastrčil klíč do zámku následně s ním otočil a ozvalo se tiché cvaknutí. Uchopil obě madla dveří a začal tlačit k sobě. Začalo se ozývat vrzání. Po chvilce zápasení s vraty se je Jerrymu podařilo otevřít. Uchopil kanistr s naftou a s rozsvícenou baterkou se vydal po schodech dolů. Vzduch mu tam přišel ještě chladnější než venku. Jeho kroky se vinuli ozvěnou. Po chvilce došel až dolů. Baterkou si posvítil na generátor, který krom toho že byl bez „šťávy“ byl v pořádku a potom na muže který očividně v pořádku nebyl. Jerry toho muže našel před týdnem pár metrů od jeho výzkumného stanoviště. Zmrzlého. Od té doby nemohl klidně spát. Následně muže schoval do sklepa- přišlo mu blbé ho tam jenom tak ležet. Muž byl černé pleťi. Několik palců na rukou mu upadla vinou mrazu. Oči měl zapadlé. Přestože muž byl nejmíň týden po smrti stále nezapáchal-ale brzy začne. Jerryho ruce se roztřepali. Nemůžu tady zůstat, prostě nemůžu. Upustil kanystr s naftou a vyběhl po schodech ze sklepa. Nezdržoval se ani zavíráním dveřím. Mezitím co svůj čas trávil dole s mužem, venku začalo jemně sněžit. Jerry vběhl do výzkumného centra. Okamžitě zamířil do svého pokoje. Byl rozhodnutý že z toho to místa okamžitě zmizí.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama