Chernobylite je horor z reálného Černobylu
Chernobylite Novinka Chernobylite je horor z reálného Černobylu

Chernobylite je horor z reálného Černobylu

Michal Jonáš

Michal Jonáš

12
Platformy Windows PC

Dnes nastupujete jako zaměstnanci elektrárny těsně před katastrofou.

Reklama

Chernobylite je již osmým titulem polského studia The Farm 51 z Gliwic. Tito vývojáři jsou nejvíce známí svou sérií NecroVisioN, přičemž naposledy minulý rok vydali multiplayerovou vojenskou střílečku World War 3, která je stále v rámci předběžného přístupu.

A právě dnes se do stejného konceptu zařazuje jejich nejnovější přežívací horor Chernobylite. Tato hra nejdříve uspěla na Kickstarteru a nyní tak dochází k jejímu vydání nejdříve na PC, přičemž jako finálka by měla dorazit i na PS4 a X1. Od 6. října byl Chernobylite nejdříve v uzavřené alfě testován přispívači z Kickstarteru, nyní je k dispozici na Steamu již pro širokou hráčskou veřejnost za 24,99 EUR (cca 640,-).

 

Chernobylite je horor z reálného Černobylu

 

Největším lákadlem má být vlastní elektrárna v Černobylu i její širší okolí včetně města Pripjati a obřího radaru Duga-1, vše vymodelované a do hry přenesené 1:1 pomocí fotografií a 3D skenování z dronu. Chernobylite by tak měla být první hra zasazená do Černobylu, která tomu reálnému odpovídá na 100 %. Již nyní Chernobylite Early Access obsahuje plnohodnotný příběhový režim na 8-10 hodin hraní, další věci budou do hry přibývat v následujících měsících.

Příběh hry začíná v okamžiku, kdy jako nový zaměstnanec nastupujete přímo do atomové elektrárny těsně před její katastrofou. Posléze se vydáte hledat jednoho z vašich blízkých do zamořeného okolí elektrárny. Vydání plné verze je plánováno na druhé pololetí příštího roku.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=gG3ciex4qjo[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama