Čínská společnost Tencent navyšuje svůj vliv nad budoucností Ubisoftu
Novinka Čínská společnost Tencent navyšuje svůj vliv nad budoucností Ubisoftu

Čínská společnost Tencent navyšuje svůj vliv nad budoucností Ubisoftu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Gigant vlastní už 49,9% mateřské společnosti.

Reklama

Ubisoft je už nějaký ten pátek v hledáčku čínského kolosu Tencent. Aktuálně se však herní gigant z Dálného východu podle všeho zaměřil na větší kořist. Svou pozornost upřel na mateřskou společnost Guillemot Brothers Limited, k níž Ubisoft patří. Zainvestoval do ní pěkných 300 milionů dolarů, čímž si v ní koupil téměř polovinu vlastnických práv. Přesněji řečeno 49,9%, což mu dává možnost částečně definovat směr, jakým bude firma kráčet. Gigantická investice představuje pouze část finančních prostředků, které se rozhodl Tencent na svou expanzi na Západ vynaložit.

Podle novináře Stephena Totila vložil své peníze do splacení nemalých dluhů Guillemot Brothers Limited a společnost tak má díky tomu prostor k navýšení své kontroly nad Ubisoftem. Tencent spolu s Guillemot Brothers Limited bude mít tak na směřování studia daleko větší vliv než kdy dříve. Celkově by mu to ale mohlo prospět, protože by jeho mateřská společnost měla dlouhodobě k dispozici daleko větší objem financí než kdy dříve a fakticky by mohla mít snazší přístup na trh Číny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama