Čínský NetEase kupuje studio Skybox Labs, které úzce spolupracuje s Microsoftem
Halo Infinite Novinka Čínský NetEase kupuje studio Skybox Labs, které úzce spolupracuje s Microsoftem

Čínský NetEase kupuje studio Skybox Labs, které úzce spolupracuje s Microsoftem

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Práce studia na hrách Halo Infinite a Minecraft bude pokračovat.

Reklama

Kanadské studio Skybox Labs oznámilo, že nově patří společnosti NetEase, gigantu z pevninské Číny. Tým je známý hlavně pro své spolupráce s největšími vydavateli, jako je Microsoft nebo Electronic Arts, na kontě má ale i vlastní tituly, jmenovitě TASTEE: Lethal Tactics a Stela.

Pod křídly NetEase by mělo studio fungovat nadále víceméně nezávisle. Jeho současná práce by neměla být ovlivněna, podílet se bude i nadále na vývoji her Halo Infinite, Minecraft a Fallout 76. Vše zůstane při starém i pokud jde o vedení studia, to zůstává v rukou zakladatelů Shyanga Konga, Dereka MacNeila a Stevena Silvestera.

„Vybudovali jsme tým talentovaných lidí, kteří jsou nadšení a kreativní, a díky připojení ke společnosti NetEase Games budeme moci urychlit naše plány. (...) Budeme mít přístup k provozním zdrojům světové úrovně a k celé šíři služeb společnosti NetEase, abychom mohli rychleji expandovat,“ pochvaluje si akvizici Kong.

„Jsme odhodláni vytvořit prostředí, které umožní [Skybox Labs] prosperovat a fungovat nezávisle. Zaujaly nás jejich rozsáhlé zkušenosti a jsme velkými obdivovateli jejich dřívější práce na některých předních světových značkách,“ dodává šéf globálních investic NetEase Simon Zhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama