Čínský NetEase získává společnost Quantic Dream
Novinka Čínský NetEase získává společnost Quantic Dream

Čínský NetEase získává společnost Quantic Dream

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Další potvrzená videoherní akvizice.

Reklama

Pamatujete si, když se v březnu objevily spekulace ohledně toho, že by čínská společnost NetEase, respektive její videoherní divize NetEase Games, mohla kompletně získat (od roku 2019 vlastnila minoritní podíl) francouzského vydavatele a tvůrce her v podobě Quantic Dream? Tak se tyto zvěsti nakonec vyjevily jako pravdivé.

Včera totiž akvizice byla oficiálně potvrzena a oznámena, kdy se ve skutečnosti Quantic Dream stává prvním evropským studiem NetEasu, čímž se má postupně naplňovat vize společnosti o podporování vývoje her po celém světě.

Francouzský celek má pak i nadále fungovat nezávisle, tudíž se stále bude zaměřovat na vývoj a vydávání her na všechny platformy s tím, že čínský konglomerát je bude podporovat svými prostředky a schopnostmi.

Částka, za kterou byl tento obchod uzavřen, bohužel uveřejněna nebyla.

"NetEase Games si váží tvůrčí svobody, nadšení a vášně našeho rozmanitého týmu. Nyní budeme schopni urychlit vizi, kterou jako skupina sdílíme, a to v podobě možnosti vytvářet významné tituly, které se dotknou lidí na emocionální úrovni. Aktuálně pracujeme na velice rozličných hrách a opravdu věřím, že to nejlepší od Quantic Dreamu teprve přijde. Jsem obzvláště hrdý na to, že naši zaměstnanci, kterým byl v minulých letech nabídnut významný podíl našeho kapitálu, budou z této akvizice plně těžit. Je to svědectví o našem trvalém odhodlání odměnit ty, kteří z firmy Quantic Dream udělali úspěšné studio, jakým dnes je." - okomentoval obchod zakladatel a CEO společnosti Quantic Dream, David Cage.

Připomenout posléze můžeme, že Quantic Dream má aktuálně třeba ve vývoji Star Wars Eclipse, což je ale titul, kterého se zřejmě v blízké době úplně nedočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama