Čínský Tencent kupuje vývojáře Dying Light
Dying Light 2 Novinka Čínský Tencent kupuje vývojáře Dying Light

Čínský Tencent kupuje vývojáře Dying Light

Filip Svoboda

Filip Svoboda

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Stane se většinovým vlastníkem polského Techlandu.

Reklama

Polské studio Techland oznámilo, že se domluvilo na nákupu ze strany čínského vydavatele Tencent. Ten je podle slov šéfa týmu Pawła Marchewky v procesu získávání většinového podílu ve společnosti. Techland má za sebou více než třicetiletou historii. V posledních letech je známé pro svoji dvoudílnou zombie sérii Dying Light, stojí také třeba za značkou Call of Juarez.

„Spojení s Tencentem nám umožní naplno pokračovat v uskutečňování vizí našich her. Vybrali jsme si partnera, který už spolupracoval s některými z nejlepších světových videoherních společností a pomohl jim na novou úroveň, přičemž respektuje jejich způsoby práce,“ píše Marchewka.

Techland si má zachovat tvůrčí svobodu a ponechává si práva na všechny svoje značky. Nemění se ani vedení týmu, který má pokračovat v práci jako doposud.

Čínský Tencent byl i v roce 2022 herní společností s nejvyššími tržbami a nadále skupuje akcie v řadě západních firem. Naposledy jsme psaly o investici do nového britského týmu Lighthouse Games, podíl drží také například v české Bohemia Interactive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama