Čísla XDefiantu klesají, vývojáři dostali ultimátum
i Zdroj: Ubisoft
XDefiant Novinka Čísla XDefiantu klesají, vývojáři dostali ultimátum

Čísla XDefiantu klesají, vývojáři dostali ultimátum

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hře hrozí ukončení podpory.

Reklama

Na jaře vydaná free-to-play střílečka XDefiant může mít před sebou poslední měsíce aktivní podpory. Ubisoft má zvažovat její ukončení v případě, že se nezlepší hranost titulu. Čísla přitom od launche klesají. O situaci píše magazín Insider Gaming.

Podle zdrojů novináře Toma Hendersona se XDefiantu výrazně nedaří. Zatímco po květnovém vydání ho hrálo přes milion lidí naráz, aktuálně má hra problém dosáhnout 20 tisíc připojených hráčů na všech platformách. Jeden ze zdrojů naznačuje ještě nižší hodnoty, když říká, že „za 20 tisíc by byl Ubisoft rád“.

Na XDefiantu pracuje sanfranciské studio Ubisoftu. Od vedení mělo dostat ultimátum. Pokud se hranost titulu nezlepší, mateřská společnost zváží ukončení aktivní podpory hry. Tým má mít čas do zatím neoznámeného data spuštění třetí sezóny. Nemá ovšem snadnou úlohu, jednak se střetne s konkurenčním Call of Duty: Black Ops 6, jednak už v srpnu přišlo v rámci vlny propouštění o řadu lidí a další výpovědi mají být jen otázkou času.

V týmu má panovat špatná atmosféra i kvůli toxickému prostředí, laxní pracovní kultuře nebo častému crunchi. Zaměstnanci tvrdí, že problémy prosakující na veřejnost se nijak neřešily. Vedení podle nich odmítá převzít zodpovědnost za neúspěch hry a víra v nápravu situace napříč studiem klesá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama