Článek 4000503
Speciály Článek Článek 4000503

Článek 4000503

Daniel Kremser

Daniel Kremser

6

Oslava 25. výročí téhle nesmrtelné značky se povážlivě komplikuje a hru stíhá další odklad. Jak se situace má bez všech marketingových příkras?

Reklama

Nejeden hráč nebo aspoň herní fanoušek už opravdu musí být osudem herní značky Heroes of Might and Magic znechucen. Kvalita jednotlivých dílů již nějaký ten čas klesá, a když konečně došlo na nadějné oživení v podobě Might & Magic: Heroes VI, stíhá hru jeden nepříjemný odklad za druhým.

Ten poslední byl ohlášen koncem minulého týdne tak nějak co nejméně nápadným způsobem. Podle posledních informací by tak hra měla na pulty obchodů vyrazit 13. října téměř s pětiměsíčním zpožděním od prvotního data vydání. Ovšem co k těmto ustavičným odkladům vývojáře opravdu vede?

Jiný kraj jiný mrav

Svou roli v tom určitě hraje změna studia. Staré známe Nivaly totiž vystřídali Black Hole Entertainment, kteří se rozhodli oživit značku na svém vlastním enginu a co si budeme nalhávat, rozhodně to není nic jednoduchého. Navíc zdejší hoši nemají se světem Ashanu žádné předchozí zkušenosti.

Proto taky dostali od Ubisoftu pořádný dohled v osobě Erwana Le Bretona. Ostatně s největší pravděpodobností právě on má odklady na svědomí. Jako člověk zodpovídající za celou značku si nemůže dovolit do světa pustit nic nedokonalého nebo nedej bože špatného. Bohužel ale právě takhle hra v současném stádiu vypadá.

Zajímavost: Novinářská preview verze nefunguje s operačním systémem Windows XP.

Placený betatest

Nejedná se o brak po stránce hratelnostní, nýbrž po té technické. Kdo zná hry od Bohemia Interactive, tak se s tímto problémem určitě setkal. Veřejný betatest za plnou cenu, který nezachraňuje ani měsíc po vydání spíchnutá tuna patchů. A právě tomu se určitě chtějí lidé motající se okolo Might and Magic vyhnout.

Ostatně nedávná beta jasně ukázala, kde mají maďaři slabiny. Tristně kolísající framerate nebo vypadávání textur je jen špičkou ledovce. Přihodit můžeme třeba i chybějící zvukové efekty nebo trestuhodné výpadky AI. O padání hry a jejím zamrzání ani nemluvě. Jasně, nemají si stanovovat nesmyslné termíny, když je nedokáží splnit. Ale lze se vůbec zlobit na někoho, kdo to s námi myslí dobře a snaží se na trh dodat bezproblémový produkt?

Můžeme jen čekat

Opravdu nemá smysl se pouštět do hloupého osočování, že jsou vývojáři tupci. Jsou to jen lidé, kteří chybují a teď se chyby snaží napravit. Nezbývá nám, než si užít druhou fázi bety a počkat si do října, kdy už snad Might & Magic: Heroes VI konečně vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama