Článek 8001021
Blogy čtenářů Článek Článek 8001021

Článek 8001021

Redakce

Redakce

Tatík vždycky říkával, ráno moudřejší večera. Včera jsem se o tom přesvědčil na vlastní kůži. Po bouřlivé noci strávené s řádovými sestrami znovu…

Reklama

Tatík vždycky říkával, ráno moudřejší večera. Včera jsem se o tom přesvědčil na vlastní kůži. Po bouřlivé noci strávené s řádovými sestrami znovu stojím na nohou. Tedy, dřívější výpadky se stále objevují, ale po nočním tahu jsem na ně již dobře připraven a jen tak něco mě neskolí. Ono to taky bude potřeba, po dvou hrdinných taženích se totiž na čas odpojuju od Slavy a vyrážím za kulturní výměnou s říší Svatyně.

Nádherná Irina

V kraji zdejším vládne sličná děva jménem Irina, a že setkání s ní opravdu za tu dalekou cestu stálo. Rozhodně to ale není žádná křehká holčička, nýbrž pěkně bojovná dračice, která moc slitování nezná. Ono vládnout národu Nagů není zrovna nejjednodušší a její pozice není nic závidění hodného. Už jen skreslené xenofobní představy mého světa o těchto úžasných tvorech.

Lidé je mylně pokládají za nebezpečné a krvežíznivé hady, ale přitom se jedná o tak nádherná stvoření, která skrývají nejeden zázrak. Ovládají mocnou magii předků a skvěle si rozumí s vodou. To je vlastně taky jeden z důvodů, proč mám pro Irinu takovou slabost. Mé entreé na její vladařský dvůr totiž nebylo zrovna stylové a popravdě řečeno jsem se nebýt jí utopil. Díky bohu, ale umí chodit po vodě lépe jak Ježíš, takže mě i z této šlamastiky vysekala.

Ale co, oproti tomu v bitvě už mi to šlo o poznání lépe a tvořili jsme sehraný tým. Její strategie je postavená především na zpomalování nepřítele a na útocích z dálky. Hlavně díky tomu jsme se mnohdy obešli beze ztrát.

Úžasný národ Nagů

Když to vezmu kolem a kolem, až se sem v září znovu vrátím, nesmím zapomenout na jejím dvoře na nějaký čas pobýt. Shromažďuje totiž okolo sebe mnoho učenců a umělců, takže se zde obohatí člověk sebevzdělanější. Pro nezasvěcené ignorantské existence, kultura Svatyně se dá nejlépe přirovnat k japonskému světu, tak jak jej známe z naší historie.

Vůbec nejvíce jsem však byl okouzlen dokonalým stvořením, jež jsme potkali na dobyvačné výpravě. Jednalo se o přenádherného Fénixe. Plál modrobílým plamenem a podobně mocnou kreaturu na pláních Ashanu nemůžete potkat.

Škoda jen, že mě ke konci mého pobytu u královny zase zastihly nepříjemné zdravotní potíže a znovu tak Irině vděčím za holý život. Tedy spíše za něj vděčím propracovanému portálovému systému Ashanu, který mě rychle z bojového pole dopravil k ošetření.

Nemrtví čekají

Zřejmě se však na mně již začíná projevovat únava, ze všech těch tažení, dobytých hradů a vyhraných bitev. Záhy po uzdravení se tak vydám na poslední úsek mé cesty. Království nemrtvých mě již očekává, ale po Irině budu tesknit ještě dlouho.

Další obrázky z bety naleznete v galerii.

Daniel "WoLf-Cz" Kremser

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama