Článek 8001032
Blogy čtenářů Článek Článek 8001032

Článek 8001032

Redakce

Redakce

Poníženě přiznávám, že pro mě na nějaký čas kratochvíle bitevního pole skončily. Za to se ale mohu plně oddávat zábavám obyčejných smrtelníků a k tomu…

Reklama

Poníženě přiznávám, že pro mě na nějaký čas kratochvíle bitevního pole skončily. Za to se ale mohu plně oddávat zábavám obyčejných smrtelníků a k tomu Irenin dvůr slouží více jak dobře. Kromě opulentních hostin a prohýřených nocí, jsem se ale dostal i k cenným lekcím taktiky, které bezesporu jednou znovu upotřebím v bitvě. Jako výukový prostředek nám skvěle posloužila hra zvaná Hotseat.

Snové bojování

Princip je velice jednoduchý a dvorní bard vám jej vyspívá během pár tónů. Stačí se jen zhluboka napít omamného nápoje k tomu speciálně určeného a všichni hráči se přesunou do snového světa, kde se stanou vládci vlastních vojsk. No a pak už si tam prostě stejně jako ve skutečnosti válčí, až na jeden malinký detail. Všechno je jen nanečisto a nikdo při tom nepřijde o život.

Nejlepším na tom ale je přítomnost samotných hráčů. Kdykoli se ze hry můžete navrátit přímo k nim a to je teprve ta pravá zábava. Když nebudu počítat mé zotavování s kněžkami na Slavově dvoře, byl tento večer z mého pobytu v Ashanu asi tím nejlepším. Můžu tuhle zkušenost jen doporučit. Vydejte se na pouť tímhle tajuplným světem s bandou dobrých přátel z vyšší šlechtické společnosti a určitě tuto kratochvíli zkuste.

Kromě zábavy se vám totiž také dostane vrchovatý pohár poznání. Hrát zde totiž nemusíte pouze za vlastní rasu, ale na čas se můžete vtělit i do znepřátelených národů a poznat co jim během bitevní vřavy šrotuje v hlavě a to se může hodit. No ne?

Houževnatí nemrtví

Ono totiž třeba takoví nemrtví jsou dosti zvláštní týpci a věřte mi, že ožralí sedláci v hospodě se se svýma historkama mohou oproti vlastní zkušenosti jít bodnout. Ono potkat solidní nemrtvé vojáky jen tak někde na poli není nic hezkého. Vzhledem k jejich regeneračním schopnostem se může bitva velice rychle zvrhnout v jednostranná jatka, kde se vy ocitnete v roli nebohého podsvinčete. Takže pozor, Ashan umí být krom oslňujících scenérií i docela krutým místem, tedy pokud neznáte ty správné lidi. I zde totiž bují korupce a zákulisní intrikánské bitvy.

Těžké loučení

S těžkým srdcem si to konečně musím přiznat. Mé putování Ashanem je u konce a jestli se ptáte, zda něčeho lituji nebo zda bych něco změnil, rozhodně ne! Ashan se přede mnou zcela rozevřel a konečně mi dal poznat, jaký ve své podstatě je. Nádherný a okouzlující na jedné straně, avšak pro slabé a hloupé na té druhé zcela zničující. A přesně tak to má být!

Další obrázky z bety naleznete v galerii.

Daniel "WoLf-Cz" Kremser

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama