Článek 8002893
Blogy čtenářů Článek Článek 8002893

Článek 8002893

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Děj nového Mount and Blade s názvem Bannerlord se tentokrát odehrává dvěsta let před současným dílem. Ti, kteří se trošku orientují v historii tohoto…

Reklama

Děj nového Mount and Blade s názvem Bannerlord se tentokrát odehrává dvěsta let před současným dílem. Ti, kteří se trošku orientují v historii tohoto světa, jistě ví, že Calradie byla původně jednotnou říší, která se podobně jako Řím rozpadla na menší státy a kmenové uskupení. Vy díky tomu budete mít možnost sledovat, jak království vznikala a formovala se v kolosy, které znáte ze současné hry. Historické období, ve kterém se hra odehrává, by se mělo pohybovat okolo roku 600-1100 n.l. Zbraně, oblečení a i opevnění by měla být tedy v duchu této doby, na rozdíl od Warbandu, který směřoval spíše k 13 století.

 

Menší uskupení

Máme tu řadu kmenů a uskupení. Prvním z nich je kmen Vlandianů. Jejich náčelníci jsou dost podobní feudálním pánům, disponují převážně těžkou jízdou, která je také proslavila. Dalším z národů jsou Vikingům podobní Strugiani, specializující se na pěchotu meče a sekery. Pouště obývají lidé Aseira, kteří se zaměřují jak na pěchotu, tak i boj v sedle. Následují Khuzaits, ti se živí obchodem a disponují lučišníky v sedle, kteří svůj cíl nikdy neminou. Na závěr jsou tu Battaniani, ti se nejlépe dají přirovnat k Britům. Využívají pro svůj boj les, přepadové oddíly a hlavně smrtící smršť šípů. Posledním a asi nejsilnějším národem je Impérium, to má prakticky vše, co byste očekávali od Říma. Dobře vycvičenou pěchotu, kombinované oddíly a trénované lučištníky.

Frakce, které existovaly ve Warbandu, prostě zatím neexistují. Autoři jim nechtějí prozatím dávat žádný prostor. Nyní jsou rozděleni do klanů, které mají své vlastní priority a navzájem jsou si rivaly. Osobnosti lordů mají více možností. Novým faktorem budou i samostatné frakce skupin odpadlíků a žoldnéřů, které budou založené na základě historických a legendárních skupin, jako jsou například Jomsvikings anebo Fianna z Irska.

 

Rozpad Říše

U Caladrijského impéria se vývojáři vydali trošku jinou cestou. Rozhodli se hráči ukázat, jaké pocity měli lidé v dobách rozkladu Říma. Předvést výzvy a problémy, kterým čelili obyvatelé, vládci  a vojevůdci té doby. Místo toho, aby se po prohře zamysleli a začali dělat věci jinak, tak jednoduše sváděli vinu na to, že se odklonili od starých hodnot a obyčejů. Možná nebyly slabší, ale nepřátelé byly silnější a na vyšší úrovni, protože je ze začátku podcenily. Za těchto okolností v říši vypukne občanská válka a vládnoucí rody se rozdělí do několika táborů, lačnících po moci. Jednoduše řečeno, bude vám předveden úpadek a konec Říma.

Do tohoto prostředí bude hráč vržen jen se základním questem, který ho seznámí s různými frakcemi a ukáže mu jejich pozitiva a zápory. Díky tomu bude pro něj snazší se k jednomu z národů přidat. Ke které straně se přidáte vy?

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama