Článek 8003402
Blogy čtenářů Článek Článek 8003402

Článek 8003402

Playman ...

Playman ...

Beta verze her: DOOM & Battleborn : Jak hry dopadly ve své beta verzi? Koupit či nekoupit finální verze těchto her? To vše a mnohem více se dozvíte v…

Reklama

Beta verze her: DOOM & Battleborn : Jak hry dopadly ve své beta verzi? Koupit či nekoupit finální verze těchto her? To vše a mnohem více se dozvíte v tomto Preview:::::...... **.....:::::

 

Beta verze her: DOOM & Battleborn : Aneb jaká hra je ve své podstatě?

 

Pamatuji doby kdy jsem se zápalnou jiskrou v srdci paříval betu Battlefieldu 3, jo to byly časy. Desítky propařených hodin nonstop hraním. Až tak mě tato stařičká beta, béfeka chytla! Jak již název napovídá, BETA verze hry znamená nedokončený produkt ve fázy 90 procent hotový a ve své hlavní fázy a stádiu TESTOVÁNÍ. Každá hra má několik fází svého vývoje, vše začíná alfou. Nejdříve je nutné vytvořit prototyp, který se následně ukáže vydavatelům  a investorům, takové demo hry, aby bylo vidět jaká hra v základu má být. Poté když je vývoj hry schválen, postupuje dál do vývoje.

 

Ale o popisování vývoje her tento článek nemá být. Pokusím se dostat na kobylku 2 právě skončeným betám, jde konkrétně o Battleborn; vytvořili ji autoři her Borderlands a pokud by jste čekali podobné kvality u Battlebornu jako právě u Borderlands, tak by jste se nedočkali – protože Battleborn takové kvality prostě nemá ale všechno postupně. 1) Grafika a celkové vzezření hry je podobná hrám univerza Borderlands ale to je tak jediné, co mají hry společného. Malovaná grafika je to první, co vás praští do očí na první pohled.  2) Hratelnost: Hře chybí jakývkoli náboj, něco co by vás u hry bavilo. Jako dobrý příběh, propracovanější hratelnost. Ano, je zde přítomna diverzita postav, což je de facto diverzita hratelnosti rovná se za každou postavu jiný herní zážitek. Ale to je u multiplayerových her standart, výběr healera, tanka a klasického válečníka. Battleborn má plus ve výběru hratelných postav, je jich celkem 25. V betě jsou přístupné pouze osm hratelných postav, což není moc ale ani málo. (Charakter Montana. Whiskey Forxnot. Oscar Mike. Thorn.  Miko). 3) Zvuky & HUDBA: Fail. V Betě  chybí jakývkoli hudební podkres a to je možná právě ta věc, co mi ve hře chyběla. Respektive tam je ale je nevýrazný, proto ho beru jako by tam vůbec nebyl.

 

 

 

5 hráčů v mixu lokálního připojení a online (combo co-op) hraje Battleborn společně. Hráči se vzájemně doplňují svým zaměřením a rolemi.  V betě bylo možné hrát 2 mise. Za každé zabití nepřítele dostáváte body, které se zapisují do žebříčku hráčů.  Společně se pokoušíte splnit zadaný úkol a pokud možno přežít celou misi. Pokud vás zabijí, nic se neděje – čeká na vás nedaleký spawn a nové oživení. Za Battleborn Betu mě nejvíce bavila postava s rotačním kulometem (charakter Montana). V zásadě ale dá se říct, že mě beta moc nebavila a tedy ani nepřesvědčila o koupy finální hry.

 

Výsledek bety Battleborn: Hratelnost neuspokojivá, chybí hudební podkres. NÁKUP FINÁLNÍ HRY NEPLÁNUJI.

 

DOOM beta je křížencem Quake + Dooma, již nemusíte hledat zbraně, zvolíte si třídu a jedete.  Vyzkoušel jsem jak uzavřenou betu tak i veřejnou betu. Zapomeňte na autoheal, zde fungují lákarničky a brnění. Jsou rozmístěna po mapě a vy je v případě potřeby musíte pěkně sbírat, protože kdo sbírá má za tři.  Náboje stejně jako zdraví nejsou neomezené a je nutné je tedy sbírat. Třídy jsou v betě Dooma celkem 3 základní a 3 vlastní se Vám otevřou až v průběhu hraní. Na výběr máte raketometčíka, snipera a vojáka. Každá třída má 2 zbraně. Pro vybrání má tedy: 1) raketomet 2) brokovnici 3) Vortex pušku 4) útočný samopal 5) Plasmovku 6) lighting gun 7) Static gun (čerpačka energie pohybem).

 

 

Svého protivníka v případě že má málo zdraví můžete doslova umlátit, poté se spustí hodně efektivní animace vás a nebohého protivníka, který padne mrtev.  Jako třešničku na dortu bych bral zjevení Revenanta. Ten byl, jak už herní matadoři vědí, už ve hrách DOOM II, i ve třetím díle. Nyní v tomto současném DOOMovi se lze chopit role právě za Revenanta a můžete kosit všechny nepřátele v dosahu. Postava Revenant má ale málo zdraví. Hratelnost DOOM Beta bych přirovnal ke Quake Live. Zajímavostí je že v roce 2007 v srpnu John Carmack potvrdil, že se pracuje na čtvrtém Doomovi. Nyní nemá hra přídomek s číslovkou 4 ale jako reboot značky má prostě pouze jméno DOOM. Někteří novináři přidávají DOOM 2016. 7. května 2008 id Software oznámili, že vývoj hry započal. Na to že hra DOOM používá id Tech 6 nevypadá zatím v betě graficky kdo ví jak excelentně. Technikálie Bety:

1)      Při prvním spuštěním DOOM Beta, než se hra načte do menu, začne se ŠÍLENĚ SEKAT, obraz je trhaný. Tento jev se již stával při neveřejné betě, člověk by čekal, že to opraví. Ale oni ne. Místo toho přidali následující text:

 

 

Ten osmi letý vývojový cyklus musí bejt na hře někde vidět. Doufejme tedy, že single player kampaň bude propracovaná. Zatím totiž ta multi-playerová část moc propracovaně nevypadá, jasně, jsou tam světlé momenty v podobě animace pěstního kombatu ale to je tak všechno, jo a hraní za Revenanta mě neskutečně baví. Vypadá to, že v plné verzi nebude jediné monstrum za které budete moci hrát.

Beta DOOMa umožňovala hrát:

1) Team Deathmatch (klasické zabíjení, ten kdo vedl žebříček v počtu killů – vyhrává). 2) Warpath ( hra vás vede až k místu, které je nutno obsadit a tento pohybující se bod bránit a pokud možno v pohybu ubránit).

Výsledek bety DOOMa: Co šlo hrát, hrálo se dobře. Šedesát procent za gameplay. Jsem na vážkách zda plnou hru koupit. Pokud by byl ještě kvalitní single player s dobrým příběhem, pak bych neměl o čem přemýšlet a byl by to instant buy, takhle raději počkám… S NÁKUPEM FINÁLNÍ HRY POČKÁM!

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z5Mpo5Hx9vA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

You Tube video je jak jsem já hrál za Revenanta.

 

A nyní přijde moje vlastní rubrika:

 

Zprávičky z malé zemičky: Herní noviny BLOGGER

 

Nedávno chytla policie 2 dealery drog. Tento jeden dealer hrál při svém chycení či zadčení, hru Hearthstone. A tento peprný fakt zařadil tuto zprávu do této rubriky, dějte vědět jestli chcete více zpráv o hráčích, pro hráče!

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2BgtmDyEb_c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama