Člověk stojící za únikem GTA 6 vydírá Rockstar
Novinka Člověk stojící za únikem GTA 6 vydírá Rockstar

Člověk stojící za únikem GTA 6 vydírá Rockstar

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

31
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hrozí zveřejněním dalších věcí.

Reklama

Včerejší obří únik materiálů z připravovaného GTA 6 otřásl herním průmyslem. Na internetu se objevily záběry z rozpracované verze hry, což pro Rockstar představuje velký problém. Pravost materiálů stihl ještě včera potvrdit známý novinář Jason Schreier.

Celá kauza ale podle všeho rozhodně nekončí. Autor úniku byl v uplynulých hodinách aktivní na GTA fóru, kde tvrdil, že zároveň disponuje i zdrojovým kódem GTA 5 a GTA 6. Rovněž vyjádřil překvapení nad tím, jakou pozornost zveřejnění materiálů vyvolalo. Hacker se zároveň obrátil na společnost Rockstar, se kterou chce uzavřít obchod.

Vcelku nepokrytě vyhrožuje možným zveřejněním dalších materiálů včetně zdrojového kódu pro GTA 5, který nabízí k prodeji. Dle svých slov nepřijme menší než pětimístnou částku (v dolarech). Vzhledem k popularitě GTA 5 a jeho odnože GTA Online by případné zveřejnění citlivých dat včetně zdrojového kódu představovalo pro Rockstar další závažný problém.

Společnost Take-Two Interactive se mezitím snaží videa z GTA 6 blokovat. Zablokováno bylo čerstvě i celé téma na GTA fóru, kde zmíněný hacker komunikoval. Uvidíme, co přinesou následující dny. Už teď je každopádně jisté, že jsme svědky jednoho z největších úniků v historii herního průmyslu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama