Co PS3 nabídla pro nás hráče?
Blogy čtenářů Článek Co PS3 nabídla pro nás hráče?

Co PS3 nabídla pro nás hráče?

Anonymní

Anonymní

Playstation 3 pomalu nahrazuje nová generace a tak je správný čas, shrnout si exkluzivity, které byste určitě neměli vynechat. Za sedm let své…

Reklama

Playstation 3 pomalu nahrazuje nová generace a tak je správný čas, shrnout si exkluzivity, které byste určitě neměli vynechat. Za sedm let své existence jich Sony přineslo dostatek a určitě je z čeho si vybírat. Pokračovalo ve starých značkách jako God of War, nebo Gran turismo, ale přineslo i nové a to hlavně Uncharted a Last of Us.

 

The Last of Us

 

Začněme rovnou s největším PS3 titulem poslední doby a to The Last of Us . Téma zničeného světa a vztah Joela a Ellie zaujal a doplnilo to technické zpracování , jaké na PS3 dokáže vytvořit jen Naguhty Dog . Pokud vám původní příběh nestačil, DLC ukázalo prequel k příběhu a osud Ellie ještě před setkáním s Joelem . Co se ale týká pokračování , tam jsou autoři opatrní a říkají, že má šanci 50 na 50.

 

 

Uncharted série

 

Pokud si vybrat nejvýraznější sérii, která definovala exkluzivity na PS3, tak je jí jednoznačně Uncharted . Naguhty Dog ukázalo přímo kinematický styl spojený s jednoduchou ale dynamickou hratelností . Autorům se podařilo vytvořit následovníka Lary Croft a Tomb Raider si tento styl ve své další části i osvojil . Ohlášení Uncharted pokračování pro PS4 můžeme čekat už letos.

 

Killzone 2 a Killzone 3

 

Atmosféra je hlavním tahákem Killzone série, která stihla na PS3 vydat dvě pokračování a rozjet tak na PS2 načatou akční FPS sérii . Lze postupně klesá kvalitou ale stále má styl čisté sci -fi akce, která ve dvojce dostala i multiplayer av trojce kooperaci . Svého času byla trojka i kvalitním tahákem na 3D , které tehdy bylo ještě velkou marketingovou bublinou . Ale tak či tak , hra dokázala zabavit na PS3 a doplnila větší multiplatformní série.

 

journey

 

PSN rozjíždělo digitální nabídku stahovatelných titulů pomaleji ale v posledních dvou letech přineslo skutečně zajímavé kousky, mezi kterými hv Journey . Je to hra v netradičním stylu, která je spíše procházkou po pouštním světě s přídavkem asynchronního multiplayeru.

 

Heavy Rain

 

Podobně méně herní a více QTE interaktivní styl nasadil Heavy Rain, ve kterém Quantic Dream Pošná svůj adventúrový styl o krok vpřed a vytvořil přímo interaktivní film . Není pro každého, ale ukázal , jakým směrem se mohou hry ubírat . Bohužel , v následujícím Beyond : Two Souls ho již nedokázal posunout vpřed a spíše prošel zpět.

 

Ni No Kuni : Wrath of the White Witch

 

Sice Ni No Kuni není čistá exkluzivita a vyšla v jiné formě i na 3DS , ale je to JRPG , kterou se skutečně vyplatí zahrát. Nádherná , pohádková a samozřejmě rozsáhlá tak , jak se na pravou JRPG patří . Level 5 se skutečně vytáhl a překonal i stagnující Square Enix. Sice nepřinesl žádné inovace do tohoto žánru a herní systém neposunul nikam, ale ukázal ho v nejlepší formě. (mimochodem už jsem o téhle hře psal recenzi)

 

God of War 3

 

God of War po velmi dobrém rozběhu na PS2 usnul PS3 generaci a přinesl jen jeden výrazný God of War 3 titul. Ten sice ještě doplnil loni God of War Acension , ale šlo spíše o méně výrazný doplněk. Oproti tomu God of War 3 plně vytěžil svůj potenciáll a přidal k němu i multiplayer.

 

LittleBigPlanet 2

 

Z casual zábavných titulů byste neměli minout LittleBigPlanet sérii. Nabízí vlastní specifický styl puzzle skákačky spojené s kreativní stránkou . Hra umožňovala vytvořit zábavné, ale i náročné levely a Shar si je s přáteli . Dala ovládat jak ovladačem tak i za pomoci Move motion zařízení . To sice nemělo mnoho výrazných her ​​na PS3, ale pokud se k některé hře hodí , tak je to právě LBP.

 

Infamous 1 a 2

Exkluzivit v otevřených prostředích nemá sice PS3 hodně, ale o to zajímavější je Infamous . Supersíly , volnost v otevřeném městě, zábavná hratelnost . Sice hra neměla mnoho inovaci mezi oběma částmi, ale nabídla různé města a ucelený příběh Colea McGratha, kterého už v třetí části na PS4 nahrazuje nová postava s novými schopnostmi a vlastním přístupem ke svým silám.

 

... zde pokračujte v psaní ...

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama