Co Xbox 360 nabídla pro nás hráče?
Blogy čtenářů Článek Co Xbox 360 nabídla pro nás hráče?

Co Xbox 360 nabídla pro nás hráče?

Anonymní

Anonymní

Xbox360 pomalu odchází do zaslouženého důchodu. A jak jsem slíbil hlavně uživateli (Brokarek) a já sliby plním neodpustil jsem napsat taky něco od…

Reklama

Xbox360 pomalu odchází do zaslouženého důchodu. A jak jsem slíbil hlavně uživateli (Brokarek) a já sliby plním neodpustil jsem napsat taky něco od Microsoftu. Pojďme se tedy podívat na jeho nejlepší exkluzivity, které pokud jste všechny nezkoušeli, určitě doporučuju zahrát. Za 8 let se nasbírali skutečně kvalitní kousky z řad celé série, z nichž některé definovali danou generaci.

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/66CDJsQa1zg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Gears of War

Je nejvýraznější sérií, která definovala nextgen v prvních letech. Představila cover styl hry, protlačila autoheal a zároveň posouvala grafiku nextgenu vpřed díky Unreal Engine 3. Engine se prakticky vyvíjel se sérií a představoval v ní nové možnosti. Například ještě před Battlefield přinesl změnu bojiště na multiplayerových mapách. Určitě se vyplatí zahrát první, druhou a třetí část série. Pokud budete mít chuť, můžete spolknout i prequel v podobě Judgment části. Jelikož Microsoft nedávno koupil Gears of War značku, série bude na Xbox One pokračovat.

 

Forza Motorsport 4

Forza je prakticky stálicí, vychází každé dva roky a dají se podle ní nastavit i hodinky. Má to za následek i počet updatů, ale to je daň, kterou musí racingové série zaplatit. Forza 4 má největší nabídku série, přidala Vista mód s detailním pohledem na vozidla, komentářem Top Gearu,zapracovala jsem i Kinect na prohlížení aut, tak i na casual ovládání vozidel. Hru si tak může zahrát každý. Pokud by vás simulační ježdění nebavilo, Forza Horizon přenáší Forza styl do otevřeného světa. Přinesla festival a zábavnější a akčnější ježdění, i když se nadále udržovala mezi arkádovým a simulačním ježděním.

 

Alan Wake

Sice už není exkluzivita, ale je to titul, který na Xbox360 nesmí chybět. Čekaní na tuhle hru trvalo dlouho ale výsledek stál za to. Dočkali jsme se akčního thrilleru s nádechem temnoty a hororu. Nebyl dokonalý, ale nabídl působivý výlet temnotou a hratelností, jakou jinde nenajdete. Následovaly ho dvě DLC a samostatný menší titul Alan Wake American Nightmare. Bohužel k dvojce se tvůrci zatím nedopracovaly, protože začali dělat na novém Quantum break pro Xbox One. V každém případě, Alan Wake je památným titulem.

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wFfn5Jw5Tmo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

Crackdown

Crackdown je hra, která svého času dokázala při tvrdé konkurenci GTA přímo nemožné a to otevřít zábavný sandboxových styl. V těchto základech se později snažil pokračovat i Crackdown 2, ale méně úspěšně. Jednička v tomto zůstává nepřekonaná, přesto, že se ji snažilo napodobit více sérii a nejnověji i Saints Row IV. 

Halo 3 a Halo 4

Pokud jste ještě nehráli Halo, určitě se vyplatí zahrát si trojku. Je to vyvrcholení série ve velkém stylu a ukazuje jedinečnou vizi Bungie. I když se v prvních dvou částech prezentovala více arkádově a často v copy-paste stylu, trojka posunula sérii správným směrem. Možná je škoda víceméně zbytečných přídavků ODST a Reach, které sice měli něco do sebe, ale byly jen vlažnými doplňky, kterými se chtělo Bungie odpoutat od Microsoftu. Oproti tomu Halo 4 dokázalo značku znovu posunout vpřed a to po jakékoliv stránce.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/e-7Erbzemvw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Project Gotham Racing 4

Ještě Předtím jako se naplno rozběhla Forza série se Project Gotham Racing série, která rozbíhala první Xbox, Xbox Live, druhý Xbox a nakonec ve své čtvrté části předběhla prakticky veškerou konkurenci. Přinesla nádherné města, různé počasí, etapy dne, sníh, tvorbu vlastních tratí, skinů na auta. Nezacházela až do simulačního stylu, ale nezůstávala ani v arkádovém. Byla někde uprostřed a je velká škoda, že Bizzare se nechalo odkoupit a následně zlikvidovat Activision. Ze série si stačí zahrát PGR 4. PGR3 bylo oproti tomu ořezané a v slabším vizuálu, i když možná pro některé mělo lepší jízdní model. V každém případě PGR4 to svým obsahem vyváží.

Dead Rising

Zombíci a otevřený svět. To je to, co dokázali jedinečně spojit autoři v Capcome. V první Dead Rising hře překvapili možnostmi, zábavou a také příběhem. Všechno ve hře bylo, a to již od počátku, doplněné o skutečné stovky zombíků na obrazovce. První hra nabídla obchodní dům, plynulé plynutí času a sedm dní, za které jste museli najít cestu ven. Hra měla několik konců i bonusový čas. Mírně ji škodilo špatný systém ukládání pozici, který zároveň dělal hru i náročnější. Určitě se vyplatí zahrát i dvojku, která vyšla multiplatformní a rozšířila prostředí na kasinové centrum. Na Xboxu k ní přibyly i dvě speciální samostatné prequel a sequel epizody stažitelné z Xbox Live. Trojka se znovu dostává exkluzivně na Xbox One.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Wcd10WWu8nk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Z ostatních titulů bych měl zmínit Dead or Alive 4, Fable 2. Za zmínku stojí i hry od Rare - Banjo Kazooie Nuts and Bolds a jejich launch titul Kameo: Elements of Power, nebo jedinečné JRPG Lost Odyssey a Blue Dragon.

V každém případě se Xbox360 zařadila mezi nejúspěšnější konzole a vytáhla Xbox značku do povědomí lidí, kteří dosud znali jen Nintendo a Playstation. Konzole velmi dobře dokázala konkurovat Playstation značce, která měla při své PS2 konzole na trhu podíl 75%. S její následovníkem PS3 si dělila prodeje velmi rovnoměrně a obě už mají 80 milionů kusů. Wii to sice dotáhla na 100 milionů kusů, ale nebyla přímou konkurencí ani pro jednu z uvedených konzolí.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama