Concrete Genie - shrnutí zahraničních recenzí
Concrete Genie Novinka Concrete Genie - shrnutí zahraničních recenzí

Concrete Genie - shrnutí zahraničních recenzí

Johny

Johny

Platformy PlayStation PlayStation 4

Jak si tato nápaditá PS4 exkluzivita vede ve světě?

Reklama

Concrete Genie, hra ve které se ujmete postavy chlapce jménem Ash, který se se svým kouzelným štětcem a uměleckými malbami snaží oživit město Denska, byla dnes vydána na konzolích PlayStation 4. U nás je hra dodávána s českými titulky a dokonce i s českým dabingem.

Naše recenze je samozřejmě na cestě, ale než se dopíše, koukneme alespoň na již vydané dojmy a hodnocení zahraničních recenzentů.

Od kritiků si hra v průměru odnáší velmi kladné recenze s hodnocením pohybujícím se mezi 10 a 7, ale najde se i pár výjimek.

Na Metacritic má hra celkové hodnocení kritiků 77 a na Opencritic 79.

IGN hře udělilo hodnocení 8/10. "Malé a velmi roztomilé, Concrete Genie je okouzlující experiment pro hráčovu kreativitu." Hráč nepřekonává překážky jako obvykle, ale snaží se přijít s novými malbami, jejich designy a umístění.

Zahraniční Eurogamer hru doporučuje. "Malá, ale perfektně zformovaná dobrodružná hra." Výpravný a osobitý příběhy hry se hráčů může dotknout, protože si něco podobného třeba sami zažili, a to hře napomáhá.

Game Rant si pochvaluje dojemný příběh hry, ale vytýká mechaniku soubojů a pěti hodinovou délku hry. 4/5

Kdo ale hru moc nepochválil bylo Metro GameCentral. Velmi krátké, nezábavný gameplay, a ne moc intuitivní mechanika malování. Hře udělili 5/10.

Ruský herní magazín GameMAG hru shrnul takto: "Concrete Genie by mohlo být nazváno roztomilou a sociálně důležitou hrou, která se zabývá tématy společnosti, ale ve skutečnosti jde o příklad, kde se za pestrým konceptem a obrázky s myšlenkou neskrývá nic." Postěžovali si i na mechaniky hry. 6/10

EGM hře dalo 4/10, protože jim hra přišla bez cíle. Také chválí příběh a mechaniku malování, ale bez smysluplného cíle, nudné mechaniky soubojů a pěti hodinové herní doby, hra prý ztratí svůj počáteční dojem.

Je zřejmé, že pokud si hru chcete zahrát kvůli malování či příběhu, nebo prostě budete chtít relaxovat u něčeho příjemného, není důvod k obavám. Většina hodnocení ze světa je citelně nadprůměrných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama