Control překonalo další prodejní milník, pokračování dostalo větší rozpočet
Control Novinka Control překonalo další prodejní milník, pokračování dostalo větší rozpočet

Control překonalo další prodejní milník, pokračování dostalo větší rozpočet

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

V Remedy vzniká kromě druhého dílu také multiplayerový spin-off.

Reklama

Společnost Digital Bros, pod kterou spadá vydavatelství 505 Games, ve svých finančních výsledcích odhalila aktuální prodejní čísla akční adventury Control od finského studia Remedy. Bylo zveřejněno, že hra od roku 2019 prodala více než 3 miliony kopií, čímž si zajistila příjmy přesahující 92 milionů eur.

Že se jedná o výrazný finanční úspěch dokazuje především rozpočet na vývoj a propagaci hry, který činil méně než 30 milionů eur. Už nějakou dobu víme, že ve studiu Remedy vzniká plnohodnotné pokračování, u kterého dle čerstvých informací vývojáři pracují s rozpočtem na úrovni 50 milionů eur.

Kromě druhého dílu studio vyvíjí také multiplayerovou odbočku s důrazem na kooperaci, na kterou společnost vyčlenila 25 milionů eur. Vývoj obou těchto projektů by měl zdárně pokračovat. Ještě před jejich vydáním by nám ale finští autoři měli naservírovat očekávaný druhý díl značky Alan Wake. Bližší informace o prvním Control můžete načerpat prostřednictvím naší recenze. Jak na hru vzpomínáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama