Crowdfundingová stránka Fig zavřela krám
Homeworld 3 Novinka Crowdfundingová stránka Fig zavřela krám

Crowdfundingová stránka Fig zavřela krám

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

V minulosti skrze ní byl zafinancován vývoj Psychonauts 2 nebo Homeworld 3.

Reklama

Fig tu s námi byl od roku 2015, jeho reálná důležitost byla zaznamenána až s oznámením Psychonauts 2. Jednalo se totiž o platformu, která dávala možnost investovat uživatelům do vývoje s tím, že následně budou mít podíl na ziscích. Správní radu tohoto projektu tvořil třeba šéf společnosti Double Fine Tim Shafer, Brian Fargo nebo Cliff Bleszinski. Rozhodně s ním nebyla spojena žádná malá jména. V roce 2020 však tuto firmu získal gigant Republic, která "kurátoruje soukromé investiční příležitosti s vysokým růstovým potenciálem v oblasti startupů, her, nemovitostí a kryptoměn".

Crowdfundingová stránka Fig zavřela krám

Že cesta Fig skončí bylo jasné už chvíli, nikdo však nevěděl přesné datum, kdy k uzavření této platformy dojde. Nyní však k realizaci konce přeci jen došlo. Zafinancováné projekty to ovšem nemá žádným způsobem ovlivnit, což dokazuje třeba oznámení Gearbox spojeného s Homeworld 3: "Jsme odhodláni vám i nadále poskytovat konzistentní aktualizace a přehled o hře Homeworld 3 prostřednictvím alternativních kanálů. Když už jsme u Homeworld 3 je třeba zmínit, že došlo k odkladu, kvůli němuž se jej hráči dočkají až únoru roku 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama