Cyberpunkové dobrodružství Encodya
Encodya Novinka Cyberpunkové dobrodružství Encodya

Cyberpunkové dobrodružství Encodya

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Windows PC Linux Linux Apple Mac

Ujmete se role malé siroty a jejího věrného robota?

Reklama

Na první kvartál příštího roku se připravuje vydání klikací sci-fi adventury Encodya, která je zasazena do neopunkového prostředí Berlína roku 2062. Jejími dvěma protagonisty (a také hratelnými postavičkami) jsou jednak devítiletá sirota a bezdomovkyně Tina a její velký robotí ochránce SAM-53.

 

Cyberpunkové dobrodružství Encodya

 

Oba se protloukají zcela bez majetku nočními a neonovými ulicemi megapole Neo Berlin, až najdou něco, co jim může totálně změnit jejich mrzký život a dostat je do bájné oblasti Encodya, o které všichni sní, ale nikdo o ní nic neví. Encodya je klasická a ručně kreslená klikací dobrodružná hra žánru Point-N-Click, jež obsáhne jednak více než 50 krásných 2D prostředí s více než 35 3D postavami a jednak poctivý dabing, atmosférickou ambientní hudbu a přes 5000 řádek dialogů. Celý příběh by měl zabrat kolem 7-8 hodin.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=w-CuGjIGlo0[/embed]

 

Autoři ze studia Chaosmonger z estonského Tallinnu (jinak autoři další klikačky Clunky Hero) Encodyi vytvářejí na enginu Unity a chtějí v ní spojit jak humor a styl série The Monkey Island, tak prostředí a atmosféru Blade Runnera. Hra je vlastně interaktivní variantou krátkometrážního animáku Robot Will Protect You od stejného studia, které tento desetiminutový snímek vytvořilo přede dvěma roky. K dispozici je na Itchi a Steamu i speciální demoverze, která má od pozdější plné verze trochu pozměněný příběh a dalogy.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama