Daedalic končí s vývojem her
The Lord of the Rings: Gollum Novinka Daedalic končí s vývojem her

Daedalic končí s vývojem her

Filip Svoboda

Filip Svoboda

10

Pokračovat bude jen jako vydavatel.

Reklama

Společnost Daedalic Entertainment končí s vývojem vlastních her. Zaměří se na v poslední době výrazně úspěšnější vydavatelské aktivity. Informace přináší německý magazín Games Wirtschaft.

Daedalic Entertainment je známé především pro řadu point-and-click adventur, za všechny jmenujme The Long Journey Home, The Wispered World nebo sérii Deponia. V posledních letech a s pokusy odklonit se od zažitého žánru se studiu začalo dařit méně. Neuspěla real-time strategie A Year of Rain z roku 2020 a naposledy hojně kritizovaný The Lord of The Rings: Gollum.

Odejít muselo 25 z 90 zaměstnanců. „Vážíme si každého člena našeho týmu a je pro nás důležité, aby přechod proběhl co nejhladčeji. Budeme proto podporovat naše bývalé zaměstnance při hledání nových příležitostí,“ komentovala společnost propouštění.

Daedalic měl pracovat také na další hře ze světa Pána prstenů, na tu už ale nedojde, informován o tom byl i Embracer, majitel licence. Gollum by se naopak svých patchů dočkat ještě měl. Jako vydavatel má Daedalic široké portfolio. Podepsán je například pod tituly Shadow Tactics, Glitchpunk nebo Inkulinati. Nového dílu série Deponia pojmenovaného Surviving Deponia se změny nedotknou, protože je vyvíjen externě ve studiu AtomicTorch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama