Další patch do Baldur's Gate III nekompatibilní se starými savy
Baldur's Gate 3 Novinka Další patch do Baldur's Gate III nekompatibilní se starými savy

Další patch do Baldur's Gate III nekompatibilní se starými savy

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC Apple Mac

S novou verzí budete muset začít hrát od začátku.

Reklama

Pro RPG pozitivní hráče bylo říjnové vydání předběžného přístupu Baldur's Gate III opravdu velikou událostí, jelikož se jedná o pokračování kultovní série, které ještě navíc mají na svědomí šikulové z Larian Studios.

Už z této prvotní verze je jasné, že se bude jednat o velký titul, oslovující velkou řadu fanoušků. Ostatně si můžete přečíst naše poměrně pozitivní dojmy od kolegyně Gabriely Šuterové.

Samozřejmě se ale s předběžným přístupem pojí různé problémy, jako je třeba poměrně velké množství bugů, hra se občas nechová úplně správně a taktéž se musí počítat s tím, že ani zde zobrazované questy či příběhové linie nejsou kompletní. Takové věci nicméně budou v průběhu času vylepšovány a opravovány, přičemž také přijde řada na hromadu dalšího nového obsahu.

Vzhledem k tomu, že se ale jedná o mohutné RPG, tak takové úpravy častokrát budou mít dopad i na naše uložené pozice, kdy chtě nechtě dojde na jejich vzájemnou nekompatibilitu, což v praxi znamená, že pokud aktuální obsah odehrajete, tak v tomto putování nebudete moci v plné hře pokračovat, ba ani v pozdějších verzích hry v early accessu.

A jeden takový patch, který zapříčiní nekompatibilitu uložených pozic, se na nás již blíží. Ten má prozatím označení Patch 3, přičemž do hry přinese změny (zatím neznámo přesně kdy), které ovlivní i samotný příběh - oznámili tvůrci na Steamu.

Pokud by se vám ovšem nechtělo začínat od začátku, tak vám autoři dávají možnost přepnutí na starší verzi, s níž savy budou pracovat normálně. Jen přirozeně nebudete mít k dispozici změny, jenž nová aktualizace přinese.

Tyto jednotlivé verze půjde přepínat klasicky přímo na Steamu, kde pravým tlačítkem myši kliknete na hru, vyberete možnost "Vlastnosti", zde navolíte okýnko "Beta verze" a následně z nabídky vyberete verzi, jíž chcete používat.

Zájemci si předběžný přístup Baldur's Gate III mohou pořídit na Steamu za 59,99 eur (1 600 Kč).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama