Další podrobnosti o Final Fantasy XVI
Final Fantasy XVI Novinka Další podrobnosti o Final Fantasy XVI

Další podrobnosti o Final Fantasy XVI

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Na novém dílu série se pracuje již hezkou řádku let.

Reklama

Do předváděcí akce konzole PlayStation 5, která proběhla před pár dny 16. září, se vodami internetu šířily různé zvěsti. Jednou z nich byla i možnost, že by se zde měl Square Enix pochlubit další hrou série Final Fantasy. A k tomuto očekávanému oznámení známé společnosti skutečně došlo. Producent a režisér hry Final Fantasy XIV Naoki Yoshida je do vývoje FFXVI zapojen pouze jako producent. Režisérem je Hiroshi Takai, který měl na starosti režii hry The Last Remnant a pracoval jako asistent režie u Final Fantasy XIV.

S určitostí již můžeme potvrdit, že je Final Fantasy XVI ve vývoji, má jít o akční RPG pro jednoho hráče. Zároveň se objeví jako jeden z exkluzivních titulů pro novou generaci konzole PlayStation, ale bude snad také k mání také v PC verzi. Trailer, odvysílaný v průběhu live streamu totiž vyloženě uváděl PlayStation 5 a PC verzi, v následné tisková zprávě a v oficiálním traileru od Square Enixu, již zmínku o PC verzi nenajdete.

K samotnému odhalení hry posloužil pěkně dlouhý trailer, zmíněný již výše. Můžeme v něm vidět mladého prince jménem Joshua, který se umí zjevně transformovat a má k dispozici také Shield. Dále zde můžeme zaslechnout něco o plísni a o Mother Crystalech a o válečnících, kteří v boji používají ikony. Zároveň se objevují summoni jako Ifrit, Shiva a Phoenix.

Japonskou verzi oznámení najdete na tomto odkazu.

Naoki Yoshida na PlayStation blogu napsal, že se trailer skládá hlavně z real-time bitevních scén a cutscén. Podle producenta je to, co jsme viděli na předváděčce PlayStationu 5, jen pouhý zlomek toho, co již vývojářský tým dokázal od začátku vývoje vytvořit.

I když stále nevíme, kdy přesně začal vývoj šestnáctého dílu série Final Fantasy, velikost původního týmu se údajně rozrostla z hrstky hlavních členů na nynější plnohodnotnou velikost týmu. Ten se není hlavně zabývá vybroušení detailů a ve vytváření toho, co má být bezkonkurenční novou zkušeností pokud jde o vyprávění příběhu a hratelnost.

Vzhledem k tomu, co všechno dokázal Naoki Yoshida s Final Fantasy XIV, není žádným překvapením, že dostal od Square Enixu za úkol postarat se o další velký projekt, kterým je Final Fantasy XVI. Zajímavé ale je, že Yoshi-P byl v únoru loňského roku v jednom z rozhovorů požádán, aby prozradil jaké herní prvky by rád viděl ve Final Fantasy XVI (a potažmo i ve Final Fantasy XVII) a v té době přímo řekl že "by rád viděl Final Fantasy, které je přímočarou fantazií a která neobsahuje příliš mnoho industriálních prvků, strojů a žádného mecha".

V březnu roku 2016 pak společnost Square Enix odhalila, že jejich Business Division 5, kterou vedená Naoki Yoshidou, pracuje na novém projektu. Několik let jsme pak o něm vůbec neslyšeli, ale v dubnu roku 2019 nám Yoshida v dalším z rozhovorů připomněl, že stále pracuje ne jednom "rozsáhlém projektu", který je připravován pro příští generaci konzolí. S ohledem na výše uvedené tedy lze bezpečně předpokládat, že se na Final Fantasy XVI pracuje již více než čtyři roky. Pokud do té doby započítáte i fázi plánování.

Yoshi-P zakončil svou zprávu tím že: "Naše další velké odhalení informací je naplánováno na rok 2021, takže očekávám, že se mezitím budou všichni bavit vytvářením spekulací, protože toho máme hodně nachystáno - nejen pro Final Fantasy XVI, ale také pro Final Fantasy XIV. Není třeba dodávat, že na obou hrách budu tvrdě pracovat!"

Hiroshi Takai o vývoji Final Fantasy XVI: "Když bylo vydáno Final Fantasy I, byl jsem jen jeden z mnoha hráčů - mladý student s velkými sny. V době, kdy bylo ve vývoji Final Fantasy V, jsem si vysloužil místo u vývojářského stolu... i když bylo na samém konci. Odtamtud jsem se přesunul do "online" a zanechal svoji stopu ve Final Fantasy XI a XIV. A teď... XVI."

"Od vytvoření zcela nového vývojového prostředí, až po seznámení se s PlayStationem 5, jsme během naší cesty přijali s týmem nespočet výzev, abychom k vám dostali šestnáctou kapitolu legendární série Final Fantasy. A i když do tohoto projektu každý den vkládáme naše srdce a duši, může to ještě nějakou dobu trvat, než se nám ho podaří dostat do vašich rukou. Slibuji však, že se na to čekání vyplatí!"

Pokud ještě jde o aktuální hry ze série Final Fantasy, je pro PlayStation 4 k dispozici Final Fantasy VII Remake (s exkluzivním embargem do dubna 2021) a Final Fantasy XIV docela roste na obsahu díky srpnovému vydání aktualizace 5.3 Reflections in Crystal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama