Další ukázky a oznámení ze včerejšího State of Play
Deathloop Novinka Další ukázky a oznámení ze včerejšího State of Play

Další ukázky a oznámení ze včerejšího State of Play

Ondřej Partl

Ondřej Partl

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Co vše se ukázalo během včerejšího večera?

Reklama

Jak jistě dobře víte, tak včera proběhl další stream z cyklu State of Play, kde se nám čas od času představí novinky ze světa PlayStation, které si dříve či později budeme moci zahrát.

Dva nejvýraznější tituly, tedy Final Fantasy VII Remake pro PS5 a pohádkové Kena: Bridge of Spirits, jsme si rozebrali v samostatných novinkách, tudíž nyní přichází čas na zbylých osm her, jenž se během večera ukázaly.

Crash Bandicoot 4: It's About Time

Ihned na začátku se nám představila kompletně nová ukázka ze skákačky Crash Bandicoot 4: It's About Time, která byla nedávno oznámena pro next-gen konzole, Nintendo Switch a také PC.

Tato ukázka nicméně byla kompletně věnovaná PlayStation 5 variantě, která díky svému výkonu může nabídnout 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu (to platí i pro Xbox Series X), což se pro takovouto platformovku rozhodně hodí.

Samozřejmostí jsou i rychlé načítací časy, podpora haptické odezvy a adaptivních spouští ovladače DualSense či podpora 3D audia.

Skvělá je také možnost přenosu uložených pozic z PS4 na PS5.

Titul vyjde již 12. března na PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. PC verze dorazí během tohoto roku na Battle.net.

Returnal

Po této rozverné skákačce přišel čas poněkud potemnit, jelikož jsme dostali další pohled na chystanou exkluzivitu pro PlayStation 5 od studia Housemarque.

Tento jejich sci-fi horor nám nabídne časovou smyčku na planetě Atropos, v níž se ocitne hlavní hrdinka Selene, která zde ztroskotá. To pro ní znamená značné nepříjemnosti, kde musí bojovat s místním mimozemským životem, přičemž se pokouší o prolomení této smyčky.

Po každé vaší smrti se nicméně promění prostředí, takže jsou od vás vyžadovány rychlé reakce, abyste se stihli adaptovat do neustále se měnících situací.

Během přežívání vám nicméně pomohou bonusy či silnější zbraně, které naleznete během vašeho průchodu.

Autoři ale nezapomněli ani na poctivé vyprávění příběhu, kde ústřední protagonistku bude nahánět její vlastní noční můra z minulosti.

Hra vychází 30. dubna exkluzivně pro PlayStation 5.

Knockout City

Knockout City je titul z dílny studia Velan a pochází z iniciativy EA Originals, z které vyšel například Unravel či A Way Out.

V této hře se pustíte do multiplayerových 3v3, 4v4 či free-for-all zápasů, v nichž si zahrajete trochu zběsilejší vybíjenou, kde naleznete několik typů míčů i arén. Pokud vám ale míče dojdou, můžete se stočit do klubíčka a sám se jím stát.

Hra je ve vývoji již čtyři roky a vy se aktuálně můžete na oficiálních stránkách přihlásit o přístup do bety.

Plné verze této netradiční vybíjené se dočkáme 21. května pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, přičemž se budeme moci těšit z podpory cross-play hraní napříč všemi platformami.

Sifu

Pestrobarevnou "divočinu" vystřídalo oznámení kompletně nové hry od tvůrců ze Sloclap, kteří mají na svědomí třeba Absolver.

S jejich novinkou nazvanou Sifu se posléze navracejí k soubojům tělo na tělo, kde zažijete příběh pomsty a vykoupení, který se zaměří na věrné převedení bojového umění kung-fu do hry, což už můžeme vidět z ukázky níže.

Kromě toho se ale dočkáme ještě zajímavé mechaniky, která zapříčiní, že po smrti vaše postava (je možné vybrat mezi ženou a mužem) o trochu zestárne, díky čemuž bude umět i několik dalších chvatů a technik.

Sifu dorazí letos na PC (Epic Games Store), PlayStation 4 a PlayStation 5.

Solar Ash

Po této "kung-fu mele" na scénu dorazilo studio Heart Machine (Hyper Light Drifter) a vydavatelství Annapurna Interactive, představujíc hratelnost novinky Solar Ash.

Ta je pěkně stylizovanou 3D platformovkou, která se má vyznačovat rychlým pohybem i bojem, kdy mezi těmito dvěma úkony přecházíte naprosto plynule, aby bylo zachováno tempo hry.

Z pohledu příběhu se vtělíte do kůže hlavní postavy Rei, která se snaží zachránit svůj domov před obří černou dírou přezdívanou Ultravoid. Klíč k této záchraně pak skrývají velká monstra, která je třeba porazit.

Deathloop

O tomto chystaném projektu Arkane víme už poměrně dost informací a viděli jsme už pěkný počet ukázek. Nicméně dovolím si říct, že včerejší "déjà vu" trailer se stylovou muzikou patří k těm nejlepším, kdy hra působí zase o nějaký kus lépe.

Každopádně pokud o ní stále nemáte povědomí, tak se jedná o titul, kde se opět vydáte do časové smyčky, kdy v roli drsňáka Colta trpícího amnézií musíte během 24 hodin zlikvidovat 8 cílů. Cestu k tomuto cíli mu však bude hatit Julianna "Jules" Blake, která se snaží tuto časovou smyčku chránit.

Deathloop vyjde 21. května na PC a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama