Dan Houser zakládá vlastní studio
GTA 5 Novinka Dan Houser zakládá vlastní studio

Dan Houser zakládá vlastní studio

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Bývalý klíčový muž Rockstaru v herním průmyslu nekončí.

Reklama

Dan Houser byl od konce devadesátých let jednou z nejdůležitějších osob ve vedení společnost Rockstar Games, kterou v roce 1998 spoluzaložil. Zatímco jeho bratr Sam ve firmě nadále působí na pozici prezidenta, tak Dan v únoru loňského roku Rockstar opustil.

V průběhu více než dvaceti se Dan Houser z pozice hlavního scénáristy a producenta výraznou měrou podílel na většině her Rockstaru v čele se sériemi Grand Theft Auto a Red Dead Redemption. O důvodech jeho odchodu i možných plánech do budoucna jsme až dosud nic neslyšeli.

To se však s dnešní zprávou mění. Francouzský magazín Rockstar Mag a uživatelé na GTA fóru si všimli, že si Houser nechal minulý týden ve Velké Británii zaregistrovat společnost Absurd Ventures in Games, která byla oficiálně založena 23. června.

Podle údajů z britského obchodního rejstříku se bude společnost věnovat vývoji interaktivního zábavního softwaru, což naznačuje, že by mohlo jít o herní studio. Jako zakladatel a jediný zaměstnanec je uveden právě Dan Houser. Jeho pozice je popsána jako producent a kreativní ředitel.

Dan Houser zakládá vlastní studio

Stejné zdroje objevily, že si Houser 17. února ve Spojených státech rovněž zaregistroval dvojici společností nazvané Absurd Ventures LLC a Absurd Ventures in Games LLC. Právě americká pobočka vlastní všechny akcie sesterské britské společnosti. Založení vícero subjektů ve dvou různých státech naznačuje, že by se nemuselo jednat pouze o jedno konkrétní herní studio.

Jelikož byly všechny uskupení teprve před nedávnem založeny, tak si na bližší informace o jejich možném přesném zaměření a činnosti budeme muset nejspíš nějaký čas počkat. Podle výše popsaných indicií to však vypadá, že Dan Houser v herní průmysl rozhodně neopouští.

Dan Houser zakládá vlastní studio

Co byste si přáli, aby nám Dan Houser potenciálně naservíroval?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama