Databáze Steamu naznačuje, že blíží Doom 4
Novinka Databáze Steamu naznačuje, že blíží Doom 4

Databáze Steamu naznačuje, že blíží Doom 4

Tomáš Miklica

Tomáš Miklica

15

Už delší dobu se hráči těší na další výpravu do marsovského pekla. Útroby Steamu ukazují, že nemusí být daleko.

Reklama

Od doby, kdy John Carmack za id Software na srpnovém QuakeConu potvrdil, že konec mobilní divize zmíněné vývojářské společnosti souvisí hlavně s přípravou čtvrtého dílu FPS série Doom, každý fanda této herní značky je extrémně citlivý na jakékoliv zmínky o aktuální fázi vývoje.

Všeteční datamineři (dolují informace z dat) teď možná narazili na důkaz toho, že Carmack a spol. skutečně tvrdě pracují na Doomu 4. V databázi Steamu totiž objevily položky (206630 má být Doom 4), které naznačují, že je hra ve vývoji, a to ne jen v nějaké fázi „na papíře“. Steam využívají podle dataminerů ti, kdo pracují na novém Doomu, k internímu sdílení verzí projektu.

To může v lepším případě znamenat, že do konce roku se dočkáme oficiálního oznámení a hra samotná pak vyjde někdy v roce příštím. Vývojáři ovšem mají také řadu netradičních nápadů jak hru oživit (typu zařízení pro vytvoření virtuální reality Oculus Rift), takže si můžeme rovněž počkat déle. Již tento měsíc se ale naštěstí dočkáme remasteru Doomu, čili výlet na Mars nemusíte odkládat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama