Dauntless: Aether Unbound i na Switch
Dauntless Novinka Dauntless: Aether Unbound i na Switch

Dauntless: Aether Unbound i na Switch

Michal Jonáš

Michal Jonáš

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Nová sezóna a zkompletování všech platforem bezplatného RPG.

Reklama

Povedenému fantasy RPG Dauntless (∅ Metacritic 80/100), které můžete hrát zadarmo, se na Zingu průběžně věnujeme. Tato prvotina nyní již poměrně velkého studia Phoenix Lab, jež má své pobočky ve Vancouveru a v San Franciscu, byla ještě v betě vydána na PC v polovině minulého roku, aby se v polovině toho současného překlopila z bety do stavu předběžného přístupu a dorazila také na konzole PS4 a X1.

Zhruba před dvěma měsíci pak šikovní tvůrci, kteří do Phoenix Labu přešli z BioWare, Blizzardu, Capcomu a Riotu, Dauntless povýšili do finální verze 1.0, s níž spustili mimo jiných funkcí také podporu pro cross-play/cross-region/cross-save/cross-progression napříč všemi podporovanými konzolemi i počítači. Nyní se do této skupiny nově přidává také Nintendo Switch, k němuž do hry jako dárek pro nové hráče zdarma obdržíte brnění Skyfighter Armour a zbraňový set Skymetal. A jelikož vývojářům práce pěkně odsýpá, tak v průběhu příštího roku speciální verze Dauntlessu dorazí také na mobily, kde bude základní verze opět zadarmo.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Xa7GSohMWTk[/embed]

 

Nedávno tvůrci do hry přidali novou sezónu Dauntless: Aether Unbound, kterou považují za druhou evoluci svého titulu. Ve studiu již od počátku, kdy rovnou veřejně hru vypustili ven už ve stavu tzv. technické alfy, razí cestu pozvolného vývoje ruku v ruce s komunitou, což jim jak vidno vyšlo na jedničku, protože hru si doposud spustilo celkem na 15 milionů hráčů! A nová sezóna byla vyrobena přesně v tomto duchu. Přináší tak další kupu funkcí, které si hráči přáli, včetně nové sedmé zbraňové třídy drápů Aether strikers.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XeOOofWljhU[/embed]

 

Dauntless můžete hrát v singlu, nebo v online kooperaci až ve čtyřech, stačí si stáhnout klienta pro PC z Epic Game Store, případně z příslušných konzolových digitálních obchodů. Instalace hry zabere kolem 8 GB. Na PS4 není potřeba placený účet PlayStation+, ale na xboxu účet Live Gold již potřebujete. Ani s hotovou verzí 1.0 ale další vylepšování Dauntlessu nekončí. Poslední update Dauntless 1.1.0 Stormchasers opět přidává mnoho nových funkcí do hry zadarmo, např. nový rychlý chat pro konzolové hráče, nového Behemotha (velká stvoření, proti nimž bojujete) a další.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama