Dead Island – masakr v novém stylu
Speciály Dead Island Článek Dead Island – masakr v novém stylu

Dead Island – masakr v novém stylu

Daniel Kremser

Daniel Kremser

17

Jak vypadá kooperace čtyř hráčů, která zdařile kombinuje Left 4 Dead s pár RPG prvky?

Reklama

Na herní scéně se už zřejmě nenajde vůbec nikdo, kdo by neznal více než dobře vypadají akci Dead Island. Všechno to začalo naprosto úžasným trailerem, který si v ničem nezadal s uměleckým dílem a pokračuje to další spoustou zajímavých informací. Mezi ně se určitě řadí i poodhalení roušky tajemství, jež až donedávna zahalovala hru ve více hráčích. Jen to samotné hraní vyplívající z gameplay záběrů by mohli tvůrci vylepšit…

Ten chce to a ten zas tohle

Jedním z hlavních rysů kooperativního hraní až ve čtyřech hráčích je jeho nenucenost. Hra by vás do ničeho neměla nutit a je jen a jen na vás, zda půjdete questy plnit takzvaně na vlastní triko, nebo se připojíte ke zbylým třem šťastlivým přeživším a nakopete zombie zadky hezky v kooperaci.

Pochopitelně to je ve více lidech mnohem jednodušší, ale nikdy se nevyvarujete menšímu soutěžení. O něčem podobném přeci je i Left 4 Dead. Vždycky chcete mít největší počet zářezů na pažbě nebo prostě jen nasbírat co nejvíce bodů.

Kdo by taky nechtěl, když docela velkou váhu zde hraje zvyšování úrovně naší postavy. Cenné bodíky nepadají jen za splněné questy, ale také za každé to zmasakrování nemyslící hordy shnilého masa. Během své cesty si můžete osvojit řadu schopností z košatého vývojového stromu a bude záležet i na tom, jakým stylem celou hru hrajete. Pokud tak dáváte přednost soubojům tělo na tělo, automaticky tu máte bonusy u vlastností týkajících se toho stylu boje.

Vlastní arzenál

Jakýsi systém levelů ale není jediným RPG prvkem, který Dead Island nabídne. Co říkáte na výrobu svých vlastních zbraní? Díky zcela otevřenému světu hráči nic nebrání v tom, aby se plně pohroužil do prozkoumávání okolního prostředí a následně z nalezené výbavy vytvořil zákeřné vraždící nástroje.

Všemožnými kombinacemi střepů, ostrých hrotů, trubek či sprejů lze značně zvýšit své šance na přežití a taky si efektně pohrát. Samotná hra nám totiž do rukou vloží jen obyčejný nůž, ale co takhle ho zkombinovat se zdrojem elektrického napětí? Nebo co třeba využít starou dobrou kombinaci spreje a zapalovače. Takový improvizovaný plamenomet se totiž vždycky může hodit a jen tak nás neomrzí.

Originální zábava

Když se zmíní kupa zombie a čtyři kamarádi při jejich masakrování, jen málokoho nenapadne na první pohled očividná asociace s hitem od Valve. Ovšem když se podíváte hlouběji pod povrch Dead Islandu, objevíte mnohem více, než jen frenetickou střílečku s jedinou cestou. Tahle hra chce taky nabídnotu kupu zábavy, jen jde na to trochu odlišným způsobem.

Dead Island přináší propracovaný multiplayerový zážitek, který nabízí nepřeberné množství různých kombinací a situací, u nichž se vyblbne opravdu každá parta krvechtivých hráčů.

Dead Island vyjde v Evropě 9. září tohoto roku pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360, přičemž PC verze obsáhne české titulky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama