Dead Island - Maybe you should take a med-kit
Blogy čtenářů Článek Dead Island - Maybe you should take a med-kit

Dead Island - Maybe you should take a med-kit

Libor Jary

Libor Jary

Zdravím vás zastánci hororů a krve, konečně nám uplynula doba klidu, prázdnin a vracíme se zpátky do školy, ale to není jediná věc, se kterou končí…

Reklama

You´re going out there? Are you nuts?

 

Zdravím vás zastánci hororů a krve, konečně nám uplynula doba klidu, prázdnin a vracíme se zpátky do školy, ale to není jediná věc, se kterou končí tyto prázdniny, to opravdu ne!

 

Have you got a weapon? Try to find a weapon!

 

Konečně nám začínají vycházet ty nejlepší hry, na které se všichni zaručeně těšíte jako já a dnes jak je mi tomu zvykem vám povykládám něco o hře Dead Island. Je sice pravdou, že tato hra měla už vyjít někdy v roce 2009, ale čekání se určitě vyplatilo. Hra běží na Chrome 5 enginu a běží na DX 9 takže pozor všichni! Nikomu se to snad nebude sekat! Mě až zas tak moc na detailech nezáleží, ale myslím si, že kromně ozubané krajiny tam někde 20km od vás hra vypadá opravdu úžasně! A ta krev! Krve je tu na rozlívání, utření a znovu rozlévání. Končetiny létají tam a sem, a vy také.

 

What´s happening here??

 

Ti, kteří ještě neznají Dead Island tak já vám řeknu, že je to zombie first person akce s melee zbraněmi. Ve hře se sice vyskytují i střelné zbraně, ale ty nejsou až tak moc účinné jako zbraně na blízku. Navíc musíte šetřit municí a jako naschvál můžete pobrat ze začátku jen 50 nábojů, ale stejně... Ke střelným zbraním se dostanete až v osmé části hry.

Zatímco třeba takovým sekáčkem na maso zabijete zombíka na 2-4 rány, někdy i na méně podle toho jak se umíte do protivníka strefit, pistolí jej zabijete tak na 10 střel. A co je na tom to nejlepší je, že když zabijete 5 zombíků tak máte po zbrani. Tudíš musíte znovu na základnu a znovu si opravit zbraň.

 

 

What now?

 

Naše jediná naděje tedy je opravit si zbraň a tím si zachránit život před hordami zombí. Ve hře se vyskytuje exp mod což je samozřejmně levelování. S každým novým levlem se zvyšují i levely zombie takže nebudete nikdy ve předu a nepřátelé budou čím dál těžší. Toho se, ale nemusíte bát, protože je vždy s čím zabíjet a když už levelujete vy tak i zbraně, které můžete vzít a klidně je i upgradovat a co třeba tak si vyrobit ještě lepší zbraně ??

 

 

 

Hey! Wait for me! Don´t leave me please!

 

 

Díky plnění úkolů budete dostávat zkušenosti a díky zkušenostem dostanete nový level, tak jak to u většiny her bývá. Za každý nový level si můžete vybrat jeden skill, který vás bude doprovázet až do konce života a bude se vás držet jako klíště a ještě vám za to dá třeba 10% k vyššímu útoku. Nakonec až třikrát kliknete na stejný skill tak z 10% budete mít výhodu až 30% a to už se opravdu hodí. Radím vám rychle si vylepšete menší snížení cen na opravu zbraní, protože potom ty peníze nebudou odkud brát. Každý skill se dá upgradovat třikrát, ale ty hlavní, to jsou zuřivost, přežití a taktika, ty budete moci upgradovat jen jednou. To, ale neznamená, že je konec. Skilly se tak rozvrstvují a po každém vybraném skilu se otevírají další a tím su budete moci vylepšovat i ty hlavní.

 

You gonna burn in hell!

 

 

Zombíky můžete jak už podpálit, tak zelektrizovat či je nakazit chemickými zbraněmi. Výběr zbraní je hódně veliký a tak si nemusíte dělat starosti... Ah počkat vlastně ano! Budete si dělat starosti, kterou zbraň si vložit do inventáře! Mezi zbraněmi nalezneme kromně menších nožů třeba i basebolovou pálku, kladivo, sekeru, mačetu, katanu, srp, kosu a už je toho tolik, že si ani nevzpomenu s čím jsem vlastně ty končetiny uřezával. Střelných zbraní je, ale o to podstatně méně! Myslel jsem si, že když už jsem konečně našel M4 a Ak47, tak bych moh i najít nějakou snipu, ale našel sem vy víte co :(. Představa, že bych si nemusel špinit ruce krví a jen tak z dálky si sejmout zombíka je pěkná, ale tahle má představa zmizela někde v mém srdci. Mezi další střelné zbraně ještě patří Desert Eagle, který mi udělal velkou radost, ale nic se nevyrovná 6 rannému magnumu! Další je to brokovnice, která je asi tak jedině účinná k odstřelování končetin, ale to je vše. Mezi pistolemi se už jen zbývá zmínit o M9 a obyčejném revolveru.

 

 

 

We´ve got wheels, food, weapons we can go! No! It´s not enought!

 

Hmm, škoda!

 

Z tohoto důvodu se do hry zavedla zuřivost, která vám pomůže se dostat z dané situace, jen není nikdy jisté kdy se vám to bude 100% hodit, ale v mém případě "a to je škoda, že jsem tu schopnost neměl na největším levlu" to bylo potřebné. Zuřivost se vám nabije tím, že budete zabíjet zombie "jak taky jinak". Po naplnění a aktivování zuřivosti dostanete do ruky zbraň a automaticky se vám namíří zaměřovač na zombíky a vy je jednoduše postřílíte. Po skončení zuřivosti se vám spočítají zabité zombie a XP, které za ně dostanete se vám znásobí. No není to senza dostat místo 1000XP 8000?

 

 

[embed]http://www.youtube.com/v/sLfDbaJ9-E4[/embed]

... zde pokračujte v psaní ...

 

Doufám, že se vám mé dnešní psaní líbilo a buďte na mě prosím ohleduplní. Nejsem dobrej jako vy. Děkuji vám za přečtení mého článku a zase někdy příště se na mě těšte.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama