Dead Rising 2
Blogy čtenářů Recenze Dead Rising 2

Dead Rising 2

Tak je to tady, zombii na nás v obchodním centru útočí již podruhé. Poprvé nás navštívily v roce 2006, kdy vyšel první díl Dead Rising od…

Reklama

Tak je to tady, zombii na nás v obchodním centru útočí již podruhé. Poprvé nás navštívily v roce 2006, kdy vyšel první díl Dead Rising od megavydavatele Capcom a vývojářské společnosti Blue Castle Games, který dostával hodnocení mezi 8-9/10. Apokalypsu jsme mohli prožít za Franka Westa. Avšak ve druhém díle, který je od stejných lidí jako první díl, máme nového hrdinu. Chucka Greena. To je velmi starostlivý otec, který je šampionem v reality show Terror is Reality (docela zábavná minihra, přejíždění zombí na motorce, na které jsou přidělané motorové pily, dá se hrát i online a sbírat v ní body).

 

Dead Rising 2 má v podstatě stejnou hratelnost a stejnou základní myšlenku hry, zabíjení zombíků (menší zajímavost, na obrazovce může být v jeden moment viděno až 7,000 zombii). Velkou část hry tvoří vytváření zbraní. U toho jsem se pobavil snad nejvíce. Není nad to, když můžete zombiikovi rozvrtat hlavu kýblem, ve kterém jsou přidělané tři vrtačky. Ve hře je spousty kombinací, stačí jen hledat a zkoušet, kombinovat.

 

 

Graficky je hra krásně provedena a okolí je velmi pestré a krásně barevné. Mapa je celkem rozlehlá a celkem i různorodá (např. podzemní metro, ve kterém se dají krásně přejždět hordy zombii). Avšak to je asi tak všechno co je na novém díle zajímavé. Druhý díl totiž nepřinesl nic extra novéh. Pro PC ano, jelikož první díl se na PC vůbec nevyskytl, ale pro Xboxové pařany nepřinesl zhola nic. Prostě DR1 s vylepšenou grafikou a novým příběhem. Občasné shánění Zombrexu (lék pro vaši dcera, která byla pokousána a právě díky Zombrexu se z ní nestane zombii) nebylo vždy ideální. Člověk se prostě někdy unese při zabíjení zombii a totálně zapomene na čas a na nic nedbá, proto je dobré si stále hlídat hodinky a plnit to co má, i když to není zas tak třeba. Hráč nemusí dělat nutně úkoly, vedlejší už vůbec ne a na hlavní questy bývá dost času.

 

 

Ale i přes všechnu kritiku co jsem psal je stále Dead Rising 2 skvělá hra, zvláště pro blbnutí a odreagování. Pro PC hráče nutnost, pro Xbox pokud nemají první díl tak také.

 

Skill Jam

Dead Rising 2

Verdikt

Hra nemá moc novinek ale i přesto je velmi lákavá a jen tak vás nepustí.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Zabíjení zombii :)
Vyrábění zbraní
Grafický vzhled
Terror is Reality
Málo novinek
Občasný problém hledání věcí
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama