Dell Alienware Concept UFO
Novinka Dell Alienware Concept UFO

Dell Alienware Concept UFO

Michal Jonáš

Michal Jonáš

9
Platformy Windows PC

Když zkřížíte Nintendo Switch se stolním počítačem.

Reklama

Na probíhajícím veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronic Show 2020 v americkém Las Vegas floridský Dell skrze svoji řadu herních počítačů Alienware ukázal zajímavý koncept přenosného herního počítače, jenž se viditelně inspiroval Nintendem Switch. Počítačová konzole do ruky má název Dell Alienware Concept UFO a jedná se pouze o studii, která v této podobě není určena pro sériovou výrobu. Dell chce tímto konceptem demonstrovat, jak by mohl vypadat herní PC handheld, jenž počítačové komponenty vměstnal do kompaktního a přenosného těla ve stylu Switche.

 

Dell Alienware Concept UFO

 

Nicméně v žádném případě UFO není cestovní zařízení, protože je oproti Switchi stále doslova obří, i když na druhou stranu zase citelně kompaktnější než herní notebooky. UFO má stejně jako Switch odnímatelné boční ovladače, jež ale drží magneticky a nemusí se tak zasouvat, a stejně jako Switch možnost obě strany spojit do středního dílu zvaného UFO Controller Head Unit a udělat z nich plnohodnotný ovladač.

 

Dell Alienware Concept UFO

 

S ním pak lze hrát na samostatně postavené střední zobrazovací jednotce UFA, případně ji vložit do dokovací stanice připojené k monitoru nebo televizi. V handheldu běží operační systém Windows 10 ovládaný dotykem. Zvláštností jsou světelné diodové kruhy pod oběma páčkami, které mohou barevně indikovat různé stavy ve hrách i mimo ně.

 

Dell Alienware Concept UFO

 

Jelikož Dell UFO stále vyvíjí, tak nezveřejnil žádné technické informace a specifikace. Na veletrhu bylo patrné, že handheld napájí adaptér o výkonu 65 W a prý v něm tiká procesor Intel řady Ice Lake. Dell výkon svého UFA prezentuje na F1 2019, Mortal Kombat 11 a Rocket League spuštěné ze Steamu, jež prý běží plynule vždy ve 30 FPS, byť je vidět, že nikoli na vyšší nastavení grafiky. Výrazně slyšitelný je stále aktivní větráček na spodu konzole.

 

Dell Alienware Concept UFO

 

Tělo handheldu je vyrobeno z polykarbonátu jako Nintendo Switch Lite a na horní i dolní hraně najdete po jednom portu USB-C, který umí přenášet data, zvuk i obraz. Na horní hraně je pak ještě Jack 3,5 mm pro připojení sluchátek. Širokoúhlý displej má úhlopříčku 8" (203 mm) a nativní WUXGA rozlišení 1920 x 1200 bodů. Handheld ale na hraní v rukách nebude moc pohodlný, protože kvůli PC hardwaru váží skoro jeden kilogram (přesně 902 g), zatímco Switch Lite má hmotnost jen 275 g a velký Switch 398 g.

 

Dell Alienware Concept UFO

 

Dell na veletrhu sbírá ohlasy hlavně co se velikosti a kapacity akumulátoru týká, protože pro delší hraní bude muset být UFO ještě větší a těžší. Kapacita akumulátoru ale nebyla oznámena. Co je jasné, tak UFO bude oproti Switchi každopádně hodně drahé, těžké, velké, hlučné a s malou výdrží na baterii, byť zase daleko výkonnější, s možnostmi klasického PC a s daleko širším portfoliem her. Nicméně když na UFO budou na veletrhu dobré ohlasy, Dell je připraven tento stroj později dotáhnout do sériové výroby jako svoji perličku v řadě herních počítačů Alienware.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama