Novinka Demo Monster Hunter Rise vyjde dnes večer

Demo Monster Hunter Rise vyjde dnes večer

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Nintendo Switch Switch

Plus záznam live streamu s novým monstrem a novou lokalitou.

Reklama

Během dnešní akce Monster Hunter Digital Event zaměřené na hru Monster Hunter Rise, oznámil Capcom informaci, podle které půjde od dnešnho večera z Nintendo eShopu stáhnout demo této hry. Bohužel bude časově omezené a vyzkoušet si jej budete moci od 7. ledna pouze do 1. února tohoto roku. Oznámení ohledně vydání dema jsme sice mohli původně slyšet během live streamu na oficiálním Twitch kanále série Monster Hunter, ale hned poté se objevilo také na oficiálním Twitter účtu série, viz níže. Během vysílání byl také představen nový trailer, díky kterému získáme lepší pohled na vesnici Kamura a krátce jsme se také mohli podívat na různé interakce postav ve hře pro více hráčů.

Níže je oznámení dema hry Monster Hunter Rise na Twitteru. Za povšimnutí stojí, že i když se v něm vysloveně uvádí jako datum vydání 8. leden 2021, ale Capcom vzápětí potvrdil, že bude demo možné stáhnout z eShopu již dnes večer.

Demo hry Monster Hunter Rise nabídne questy pro začátečníky a středně pokročilé, a zároveň bude k dispozici hra pro jednoho hráče a lokální a online kooperace. Hráči budou mít přístup ke všem čtrnácti zbraním a budou moci prozkoumat oblast Shrine Ruins. S sebou si budete moci vzít Palamute a Palica a prověřit si, jak funguje jejich pomoc přímo v boji.

Během prezentace bylo také odhaleno nové monstrum. Jde o monstrum Goss Harag, které se poprvé objeví právě v Monster Hunter Rise. Toto monstrum může pomocí vlastního dechu vytvářet ledové čepele. Mezi vracející se příšery patří třeba Khezu, kterého jsme mohli vidět již v dříve v japonské reklamě, dále Great Baggi a Tigrex. Také byl potvrzen mezi fanoušky oblíbený Mizutsune, který se ukáže ke konci traileru.

Jednou z lokalit, které můžete v traileru vidět, jsou Frost Mountains. Jde o pustou zasněženou krajinu, kde dříve hnízdili draci. V každé nové lokalitě bude samozřejmě celá řada endemických druhů, které budete moci plně využít. Goss Harag se třeba také nachází ve Frost Mountains, což celkem dává smysl vzhledem k jeho ledové afinitě. Na tomto místě se navíc také objeví Barioth a Lagombi.

Mezi novými funkcemi hry patří schopnost jezdit pomocí Wirebugu na wyvernách. Během live streamu bylo dokonce vidět hráče, jedoucího během útoku na další příšery na hrůzostrašném Tigrexu. I toto si hráči budou moci vyzkoušet v demu.

Wyvern Riding Trailer

Hunting 101: Wirebug

Hunting 101: Wyvern Riding

Celý záznam live streamu můžete sledovat prostřednictvím oficiálního účtu Monster Hunter na Twitchi.

Po skončení akce Monster Hunter Rise spustila společnost Capcom na Twitteru dotazník, zaměřený na připravované demo. Nesoustředí se ale pouze na samotnou hru, ale ptá se fanoušků také na skončenou digitální událost.

Po klasických zběžných otázkách zaměřených na vaše personálie, se průzkum ptá na vaše herní návyky. Zejména Capcom zajímá, na jakých systémech běžně hrajete a které hry série Monster Hunter jste hráli. Průzkum se potom zaměří na událost samotnou. Ve své podstatě Capcom zajímá, jestli jste akci sledovali a jestli vás to přimělo koupit si hru.

Monster Hunter Rise je ve vývoji pro Nintendo Switch a celosvětově vyjde 26. března 2021. Zároveň je pro Nintendo Switch ve vývoji také titul Monster Hunter Stories 2, který má také vyjít v roce 2021.

Zdroj: Capcom, Twitch, Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama