Denuvo Anti-Cheat bude odstraněn z DOOM Eternal
DOOM Eternal Novinka Denuvo Anti-Cheat bude odstraněn z DOOM Eternal

Denuvo Anti-Cheat bude odstraněn z DOOM Eternal

Johny

Johny

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Výkonný producent id Software reaguje na odezvu PC hráčů po vydání updatu 1 do hry DOOM Eternal.

Reklama

14. května vyšel do hry DOOM Eternal první z velkých updatů. Kromě několika vylepšeních kampaně, úprav do multiplayeru a lepších nepřátel, Update 1 přidal také do PC verze hry anti-cheat Denuvo, který nebyl zrovna přívětivě přivítán.

Včera 20. května na negativní odezvu zareagoval výkonný producent studia id Software, Marty Stratton, ve svém příspěvku na subredditu r/Doom, kde vysvětluje rozhodnutí zakomponování Denuvo Anti-Cheat do hry, blíže popisuje problémy, na které hráči mohli narazit, a podává více informací ohledně následující aktualizace 1.1 pro PC verzi hry, která odstraní ze hry Denuvo Anti-Cheat a postará se o některé problémy, které první velký update přinesl. Tato aktualizace by měla do týdne vyjít.

"Chci poskytnout naší komunitě PC hráčů nejnovější informace o řadě témat souvisejících s Update 1, který jsme vydali minulý čtvrtek. Náš tým se zabývá zprávami o nestabilitě a snížení výkonu u některých hráčů a také jsme si všimli pochybností týkající se Denuvo Anti-Cheat. Jak to tak často bývá, věci nejsou tak jasné, jak se mohou zdát, proto bych rád sdělil nejnovější informace o našich plánech a také nabídl kontext rozhodnutí, která jsme učinili. Připravujeme a testujeme Update 1.1, který bude pouze pro PC verzi hry. Tato aktualizace obsahuje níže uvedené změny a opravy. Doufáme, že ji do týdne vydáme.

Původní rozhodnutí našeho týmu zahrnout Denuvo Anti-Cheat do Update 1 bylo založeno na několika faktorech:

Chránit hráče herního módu BATTLEMODE před cheatery, ale také vytvořit konzistentní anti-cheat systém, který bude v budoucnu pomáhat s kompetitivními režimy, které plánujeme pro BATTLEMODE.

Vytvořit ochranu kampaně hry nyní, jako přípravu na budoucí mód Invasion - což je směs kampaně a multiplayeru.

Integrace na úrovni Kernel jsou obvykle nejúčinnější proti podvádění.

Integrace společností Denuvo splnila naše standardy pro bezpečnost a soukromí.

Hráči DOOM (2016) byli zklamáni, protože jsme anti-cheat do multiplayeru této hry přidali pozdě.

Přes naše nejlepší záměry, zpětná vazba od hráčů dala jasně najevo, že musíme přehodnotit náš přístup k integraci anti-cheatu. Proto v příští aktualizaci pro PC odstraníme anti-cheat ze hry. Zatímco zkoumáme budoucnost anti-cheatu v DOOM Eternal, musíme alespoň zvážit možnost dát hráčům, kteří hrají pouze kampaň, volbu hrát bez nainstalovaného anti-cheat softwaru, a zároveň musíme zajistit lepší načasování integrace anti-cheatu tak, aby vyšlo v době, kdy jej budou očekávat hráči - například kompetitivních módů nebo hodnocených her - kde je poptávka po anti-cheatu mnohem vyšší.

Je důležité si uvědomit, že naše rozhodnutí zahrnout anti-cheat nebylo vedeno ničím jiným než faktory a cíli, které jsem nastínil výše - vše vedeno týmem v id Software. Viděl jsem spekulace, že Bethesda (naše mateřská společnost a vydavatel) nás nutí dělat tato nebo jiná rozhodnutí, ale to není pravda. Rovněž stojí za zmínku, že naše rozhodnutí o odstranění anti-cheat softwaru není založeno na kvalitě Denuvo Anti-Cheat. Mnoho z hráčů si bohužel spojilo problémy s výkonem a stabilitou, které nastaly po Update 1, se zavedením anti-cheatu do hry. Denuvo Anti-Cheat není jejich zdrojem.

Díky našemu vyšetřování jsme zjistili a opravili několik chyb v našem kódu souvisejících s upravitelnými skiny. Také jsme byli schopni identifikovat a opravit řadu dalších chyb souvisejících s pamětí, které by měly zlepšit celkovou stabilitu hry. Všechny tyto opravy budou v naši další aktualizaci pro počítačovou verzi hry. Chtěl bych poznamenat, že zdroje některých z těchto problémů bylo velmi obtížné najít, a proto chceme poděkovat několika členům naší komunity, kteří spolupracovali přímo s našimi inženýry, aby tyto problémy identifikovali a pomohli jim je opravit.

A nakonec si myslíme, že problémy s výkonem, které mají někteří hráči na PC, jsou založeny na změně kódu týkající se přidělování VRAM. Tuto změnu jsme vrátili do předchozího stavu v naší další aktualizaci a očekáváme, že hra bude běžet stejně jako při jejím vydání.

Prosím nadále sledujte naše oficiální sociální sítě DOOM Eternal, abyste získali další informace ohledně této aktualizace. Jako vždy, děkuji za vaši vášeň a zájem ke hře DOOM Eternal.

Marty Stratton

Výkonný producent, DOOM Eternal"

Pokud ještě nejste majiteli hry DOOM Eternal, můžete hru zakoupit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama