Děsivý netvor hry Carrion právě unikl
Carrion Novinka Děsivý netvor hry Carrion právě unikl

Děsivý netvor hry Carrion právě unikl

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Linux Linux Nintendo Switch Switch Windows PC Apple Mac

Hororovka naruby, aneb když hrajete za požírače lidí.

Reklama

Akční horor v pixelartové 2D grafice s boční kamerou, to zní vskutku docela obyčejně, ne? Carrion, což v angličtině značí mršinu, ovšem zažité hororové mechaniky obrací tak trochu naruby, protože se jedná o tzv. reverzní hororovku, v níž nehrajete za vystrašené lidi, proti nimž stojí nějací netvoři, nýbrž za samotného netvora.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=jZENtOGdMkc[/embed]

 

V Carrionu hrajete za hrůzostrašnou mimozemskou entitu, jež trochu připomíná netvory z hororového snímku Věc, a když se vám podaří uprchnout ze svého zajetí ve vládním vojenském komplexu, začnete se šíleně mstít, rozsévat krvavý teror všude kolem a doslova trhat vaše lidské věznitele na cáry. Carrion nyní pořídíte v digitálce pro PC, Linux, Macy (GOG/Steam), SW a X1 (také součást Xbox Game Passu) za 19,99 EUR (cca 525,-).

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BvWM13OCskI[/embed]

 

Hra je pouze 112 MB veliká a vzhledem k ceně i docela krátká, protože zabere mezi 4 až 5 hodinami. Nicméně je samozřejmě absolutně nenáročná na hardware a sbírá pozitivní ohlasy a sedmičkové až osmičkové recenze (Metacritic ∅ 77/100). Hráči ovšem upozorňují, že se jedná o mírně stereotypní zážitek.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama