Detailní pohled na Elder Scrolls V: Skyrim
Speciály Skyrim Článek Detailní pohled na Elder Scrolls V: Skyrim

Detailní pohled na Elder Scrolls V: Skyrim

Pavel Charbuský

Pavel Charbuský

8

Pojďte se společně s námi podívat detailně na nové The Elder Scrolls V: Skyrim, dozvíte se, jaké zlepšení nás čeká oproti Oblivionu.

Reklama

Mnozí z nás si mohou spojovat tvůrčí studia Bethesda Game s ozářenými pustinami Falloutu, ale o něco starší fanoušci videoher ví, že se tato společnost vybudovala na sword-and-sorcery fantasy. Kdyby nebylo úspěchu série The Elder Scrolls, nevznikl by žádný Fallout 3 tak, jak ho dnes známe, a mateřská společnost Bethesdy, Zenimax Media, by pravděpodobně nebyla schopna vybudovat tak ohromující celek studií. I z těchto důvodů se v případě Elder Scrolls V: Skyrim jedná o bombu.

Série Elder Scrolls představuje old-school fantasy v otevřeném světě. Můžeme jít kamkoli, dělat cokoli, zabít kohokoli. Svoboda nabízená v těchto hrách je jednou z nejvíce vzrušujících částí, a to i přesto, že se v tak obrovském světě musíme nutně setkat s tisíci chyb. V současné době neexistuje mnoho vývojářů, kteří by byli schopni nejen vytvořit takový druh her, ale učinit je také srozumitelnými a zábavnými. Nyní, když po internetu koluje několik screenshotů ze Skyrim, můžeme důkladně prozkoumat změny, které Bethesda ve své stěžejní sérii plánuje.

Lepší modely postav

Bethesda staví Skyrim na zbrusu nových technologiích, což by v ideálním případě znamenalo kratší načítání, lepší vyrýsování objektů apod. Postavy budou každopádně vypadat mnohem lépe. Myslíme, že screenshoty jsou toho dostatečným důkazem. Doufejme, že už nás také většina populace ve světě Skyrim nebude oslovovat „Hero of Kvatch“ nebo tak nějak. Možná, že nový systém umělé inteligence, který řídí chování NPC, bude znamenat více variací při opakovaném dohrání.

Lepší efekty kouzel

Sejmout někoho v Oblivionu „fajrbólem“ byl uspokojující akt. Způsobilo to nějaké poškození nepříteli a také jsme se pak cítili jako korba. A občas se nepřátelé následkem kouzla odráželi od okolního prostředí, jako kdyby skákali na trampolíně. Podle obrázků to vypadá, že detaily kouzel budou ve Skyrim mnohem více propracované. Vývojáři v Bethesdě se sice rozhodli zredukovat počet magických tříd z Oblivionu tím, že vypustí Mysticismus, to ale v žádném případě neznamená, že budeme mít menší výběr, co se týče bojových možností. Postupy na další úrovně budou rychlejší a Skyrim bude také obsahovat perky ve stylu Falloutu.

Příjemnější uživatelské prostředí

Tento obrázek ukazuje některé ze statistik postavy, která vyniká v útočné magii, ale je špatná v „očarovávání“ (enchanting). Prostředí vypadá velmi úhledně, zobrazení magických tříd ihned zaujme hráčovo oko. Rádi se prohrabujeme záplavou všemožných čísel, abychom zjistili, jak nejlépe optimalizovat naše vybavení a schopnosti a zároveň oceňujeme uživatelské prostředí, kterým je radost se neustále probírat tam a zase zpátky. Zní to divně, když řekneme, že se těšíme, až uvidíme, jak vypadá mapa?

Dungeony

Rozsekávání netvorů na kusy v zemských útrobách tvoří podstatnou část mnoha fantasy RPG, a stejně tak, jak jsme mohli očekávat, bude podstatnou součástí Skyrim. Je úžasné zkoumat všechny ty grafické detaily. Každý nepřítel je opravdu detailně propracovaný, od zbraní a brnění až po hnijící krční svaly. Všimněte si také křivek, vyrytých do okolních stěn, a stínů a světelných efektů, způsobených září pochodně. Díky tomuto obrázku se začínáme bát systémových nároků, ale to je asi v případě Elder Scrolls nevyhnutelné.

Rozdílné typy prostředí

Možná si vzpomenete na všudypřítomnou oblivionskou zeleň. Ta je teď pryč. Jak možná víte, Oblivion je součástí Cyrodiilu. Jak možná nevíte, Cyrodiil je oblast ve fiktivním světě Tamriel. Příběh Skyrimu je zasazen severně od Cyrodiilu, obsahuje tedy jiný druh lesů, což poznáme podle bříz na obrázku. Můžeme vidět také jelena, což určitě potěší podivíny, kteří rádi dřepí uprostřed lesa a čekají, aby si ve fantasy světě mohli zastřelit mírumilovné stvoření.

Draci

Zde není třeba nic moc popisovat. Tato okřídlená monstra v okamžiku činí ze Skyrimu lepší svět, než byl Oblivion. Draci jsou atomovkou fantasy světa.

Tak co, těšíte se na Elder Scrolls V: Skyrim? Pokud ano, zakroužkujte si ve svém kalendáři datum 11. listopadu 2011, kdy hra vychází po celém světě pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama